MEDYA KÖŞESİ

Star TV logosunu değiştirmek zorunda mı?

"Oturup logoyla uğraşılacağına bu kanalın unutulmaz programlarını canlandırmak daha yerinde olmaz mı?"

Star TV logosunu değiştirmek zorunda mı?
GAZETECİLER.COM - "İlla patron değişince kanalın logosu değişir mi?"

KOLOĞLU BUNU UNUTUYOR!
Sina Koloğlu doğru bir soru soruyor ve "logoyla uğraşacağınıza kanalın unutulmaz programlarını canlandırın" diyor demesine de unuttuğu küçük bir şey var.

Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star, bugüne dek pek çok kez logo ve hatta isim değiştirdi.

1990 yılında yayına Magic Box olarak başladı, İnter Star, Star1 ve Star olarak devam etti. Her birinin logosu da farklıydı. 

Doğuş grubu yeni bir başlangıç için yeni logoyu tercih etmiş olabilir. Unutulmaz programları canlandırıp canlandırmayacağı ise sonra belli olacak.
Bu soru Milliyet yazarı Sina Koloğlu'nun köşesinden. Koloğlu, Doğuş Grubu tarafından satın alındıktan sonra yayın çizgisinde değişikliğe giden Star TV'nin logosunun da yenileneceğini duyunca kaleme kağıda sarılmış ve "Oturup logoyla uğraşılacağına bu kanalın unutulmaz programlarını canlandırmak daha yerinde olmaz mı?" diye soruyor. İşte o yazıdan bir bölüm:

"Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star. Yani tarihe imzasını atmış bir kanal. Şimdi tutmuşlar kanala yeni kimlik vermeye kalkıyorlar. Oturup logoyla uğraşılacağına bu kanalın unutulmaz programlarını canlandırmak daha yerinde olmaz mı?

Örneğin ilk aklıma gelen, bir 'Kırmızı Koltuk' vardı. Sonra 'Parliament Sinema Kulübü' kuşağı. Hafızalarda yer etmiş, kanalla bütünleşmiş çalışmaları yeniden ortaya çıkarmak yerine kanalın kimliğini ortadan kaldırıyorlar!"
ÇOK OKUNANLAR