MEDYA KÖŞESİ

Star Haber'i birincilik mahfedecek!

Star televizyonunun ana haber bülteni de reyting birincisi olmanın getirebileceği tüm felaketlerden nasibini almış gibi gözüküyor.

Star Haber'i birincilik mahfedecek!

Akşam yazarı Serdar Turgut böyle söylüyor... Star Haber'de dikkatini çeken bazı noktlaları da not almış Turgut bunları da bizlerle paylaşıyor...

-(...) Notlarım arasında yer alan birkaç haberi söyleyeyim size: Azeri kadınlar Türkiye'ye gelmiş. Hepsi de ülkelerinden bir parça toprak getirmiş. Bunları toplayıp bir kutuya koyup Uğur Dündar'a hediye etmişler. O da ana haber de ekrana dönüp bu kutsal hediyeyi stüdyonun en kıymetli yerine koyacaklarını (Bu da ne demekse, o kutu şimdi nerede duruyor! Bunu bilmek halkımızın hakkıdır. Ben de halkın çıkarlarının savunucusu bir araştırmacı gazeteci olarak bu esrarı çözeceğim, işin peşine düşeceğim, söz veriyorum) söylüyor ve kutuyu öpüp alnına götürüyor.
Sadece anlamsız olmakla kalmıyor bu, ayrıca basitlik de, yakışmıyor arkadaşlara. Bir başka habere geçelim. 'Uçan Şahin' adı verilen ve televizyon haberlerinin hepsinde roketini ateşlerken görünümünün defalarca yayınlandığı savaş uçağımız (Ali Kırca da çok seviyor bir operasyonu anlatırken sürekli roket atan uçak görüntüsü verdirmeye) düşmüş, pilotu da şehit olmuş.
Ankara'da şehidin cenazesi kalkacak. Kameraman caminin üstünde bir 'Şahin'in uçtuğunu çekmiş. Ekranda dakikalarca ekranda bu gösteriliyor. Hamaset edebiyatı yapılıyor. 'Uçan Şahin'in pilotunu bir şahin yolcu ediyor.'
Türk filmi lezzetinde bir olay bu.
Uğur Dündar çok iyi bir gazetecidir. Haber saatinin yönetmeni Yılmaz Özdil de içinde zeka olan güzel yazılar yazıyor. Ama popülizme de bayılıyor. Ayarını iyi yaptığı zaman dayanabiliyorsunuz buna. Televizyonda ise ayarı sıkça kaçırıyor.
O zaman da, o yaptırdığı habere bayılıyor olabilir ama sizi de bayabiliyor.
Reyting çok önemlidir tabii ki fakat alınması çok zor olan bir şey de değildir.
Halkın en dipteki, en müptezel duygularını sömürürsünüz, alırsınız reytingi olur biter.
Yazıda da aynı şey geçerlidir. Kaba milliyetçi vıcık duygularla dolu kan ve gözyaşı damlayan yazılar yazarsınız, çok okunursunuz. Ama uzun dönemde ikisinin de değeri yok. İki durumda da kaliteli izleyici/okuyucu kaybedilir.
Bu nedenle dönüşü olamayacak noktaya varmalarından önce uyarayım arkadaşları dedim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar