MEDYA KÖŞESİ

Star Haber'de körler sağırlar birbirini ağırlar!

Star Ana Haber'de Balyoz Darbe Planı'nın işbirliği yapacağı gazetecileri haber yaptı. Ama kendi çaldı kendi oynadı!

Star Haber'de körler sağırlar birbirini ağırlar!

GAZETECİLER.COM

Taraf'ın dün başladığı balyoz bombardımanı sürüyor. Gazete bugün de darbenin tutuklayacağı ve işbirliği yapmayı düşündüğü gazetecilerin listesini yayınladı. Medyanın gündemine oturan liste yeni bir tartışmayı da başlattı. 

Star TV Ana Haber Bülteni de konuyu gündemine aldı. Star Haber Ankara temsilcisi Murat Çelik ile canlı bağlantı kuran Uğur Dündar arasında yaşanan diyalog da hayli ilginçti. Taraf'ın yayınladığı listede iki gazeteci de 'işbirliği yapılacak' gazeteciler arasında yer alıyor çünkü.

[photos]

Uğur Dündar: Murat Taraf gazetesinin yayınladığı haberde bir de liste var. Cuntanın yararlanmayı umduğu 137 gazetecinin adının olduğu bir liste. İçlerinde bir çok saygın gazetecinin yanında benim ve senin adın da var listede. Tabii bunu okurken güldüm sadece. Senin görüştüğün kişiler bu liste hakkında bir şey söyledi mi? Nedir bu işin aslı astarı?

Murat Çelik: Ben de okurken güldüm açıkçası hattta bir espri de yaptık. Bu liste 2003 ve 2006 yılları arasında oluşturulduğuna göre son kullanma tarihi de geçmiş oluyor. Şaka bir yana biz de bugün bu konuyu sorduk. Kesin bir şekilde 'vardır' ya da 'yoktur' diye teyit ettiremedik. Dürüst davranmak gerekirse surum bu. 'Olabilir' diyen de var, dün akşam ise Çetin Doğan sana 'böyle bir şey yok' dedi. Listeye baktığımızda görülüyor. 137 gazeteciden faydalanılmak istendiği gibi 36 gazeteci de tutuklanmak isteniyor. Tabii burada 'iliştirilmiş, yandaş' anlamında bir şey varsa bu sözkonusu bile olmaz. Böyle bir şey bizim kitabımızda yazmaz zaten.

İŞTE O ANLAR

|

KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR!

Star Haber konuyu bazı gazetecilerden görüş alarak derinleştirmek istemiş. Ama ilginç bir nokta var. Söz konusu gazetecilerin neler söylediklerini aktarmayacağız. Görüş alınan gazetecilerin isimlerine baktığınızda buna gerek olmadığını anlayacaksınız.

Tufan Türenç - Hürriyet

Yalçın Bayer - Hürriyet

Mehmet Tezkan - Milliyet

Fikret Bila - Milliyet

Can Ataklı - Vatan

Saygı Öztürk - Hürriyet

Ruhat Mengi - Vatan

Nazlı Ilıcak - Sabah

Star Haber'in görüşünü aldığı gazeteciler arasında Nazlı Ilıcak'ı ayrı tutacak olursak hepsinin aynı tavır etrafında buluştuğu görülüyor. Haliyle Star TV, haberi belli bir bakışın etkisinde sunmuş oldu. En azındanNazlı Ilıcak dışında planda tutuklanacak gazetecilerden de pekala görüş alınabilirdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum