MEDYA KÖŞESİ

Star 6 yıllık yazarını istifaya mı zorladı?

6 yıldır Star'da yazan Prof. Erdoğan: Erdoğan, "Bu benim isteyerek aldığım bir karar değil, gazete yönetiminin zorladığı bir sonuç"

Star 6 yıllık yazarını istifaya mı zorladı?
Son dönemde, Ak Parti'ye yönelik "muhalif" çıkışlarıyla dikkat çeken Star Gazetesi yazarı Prof. Dr. Mustafa Erdoğan'ın yazılarına son verildi.
Ayrılığın perde arkasıyla ilgili Erdoğan, "Bu benim isteyerek aldığım bir karar değil, gazete yönetiminin zorladığı bir sonuç" dedi.

Prof. Erdoğan, 6 yıldır yazdığı Star'da nasıl bir anda "istenmeyen adam" haline geldiğini yazdı. İşte Erdoğan'ın hurfikirler adlı sitede yazdığı o yazı:

"Star gazetesindeki köşe yazarlığım altı yılın dolmasına birkaç ay kala sona erdi. Gazetedeki en son yazım 16 Nisan tarihini taşıyor.

Neden böyle olduğunu merak eden dostlarıma ve okuyucularıma şimdilik şu kadarını söylemem yeter sanırım: Bu, benim isteyerek aldığım bir karar değil, gazete yönetiminin zorladığı bir sonuç bu. Elbette, istenmediğiniz yerde durmamalısınız.

İSTENMEYEN KİŞİ

Türkiye’de gazeteler genellikle güncel siyaset karşısında partizanlık ölçüsüne varan pozisyonlar alırlar. Tahmin edilebileceği gibi, bu durum da ilkeli bir yazar için hatırı sayılır zorluklar yaratabilir. Meselâ, gazetenin -iktidardan veya muhalefetten yana olan- partizan siyasetine “uyum” sağlayamayan yazar yönetimin nezdinde “istenmedik kişi” haline gelebilir.

Ben daha önceki gazete yazarlığı tecrübelerimde olduğu gibi, Star gazetesinde de her zaman vicdanen doğru olduğuna kani olduğum şeyleri yazdım. Meselâ, hükümetin yaptığı doğru işleri takdir ederken “yandaş” olarak yaftalanmaktan korkmadım; ama hükümeti ve Başbakanı eleştirmek gerektiğinde de gazetem rahatsız olacak diye bundan geri durmadım.

Temel bakış açımı da zaten ilk yazımda ortaya koymuş ve okuyucuya buna sadık kalacağıma söz vermiştim. Öyle de yaptım. Çok şükür, bu altı yıl boyunca arkamda beni utandıracak bir yazı bırakmadım."

ÇOK OKUNANLAR