MEDYA KÖŞESİ

Sözcü yazarı nasıl Hizbullahçı olduğunu yazdı

Cemaat ve Hükümet arasındaki savaşta med­ya bu iç he­sap­laş­ma­yı yap­ma­dı hala diyen Sözcü yazarı kendisinin nasıl Hizbullahçı ilan edildiğini yazdı.

Sözcü yazarı nasıl Hizbullahçı olduğunu yazdı

Sözcü gazetesi yazarı Oray Eğin, bugün köşesinde nasıl Hizbullahçı olduğunu yazdı.

"Hü­kü­met-Ce­ma­at sa­va­şı­nın or­ta­ya dök­tü­ğü son bel­ge­le­rin bi­rin­de din­le­nen yüz­ler­ce ki­şi ara­sın­da adım var. Her­hal­de kı­lı­fı­na uy­dur­mak için bü­tün din­le­nen­le­re bi­rer ör­güt at­fe­dil­miş, ba­na da Hiz­bul­lah na­sip ol­muş" diye başlayan Eğin, önce gülüp geçtiğini sonra ise bu durumdan rahatsız olduğunu yazdı.

İşte Eğin'in kaleminden Hizbullahçı  olma hikayesi:

Bel­li ki po­lis­le­rin inan­dı­rı­cı­lık kay­gı­la­rı da yok. Ön­ce ta­bi­i ki gü­lüp geç­tim. Bir-iki gün son­ra ise ra­hat­sız ol­ma­ya baş­la­dı­ğı­mı fark et­tim.

Dü­şü­nün, ha­ya­tı bo­yun­ca mu­ha­fa­za­kar bir kim­li­ğe sa­hip olup ço­cu­ğu­nu Ce­ma­at okul­la­rı­na yol­la­yan Ha­ne­fi Av­cı­‘nın sol­cu te­rö­rist mu­ame­le­si gö­rüp ha­pis yat­tı­ğı bir ül­ke so­nuç­ta Tür­ki­ye.

Ha­ne­fi Av­cı­‘nın sol­cu ol­du­ğu­na kim ina­nır, der­dik. Şa­ka gi­bi ama bu­nu yu­tan­lar ol­du.

Ga­ze­te­ci­le­ri içe­ri tık­mak için ya­ra­tı­lan OdaTV da­va­sı­nın du­ruş­ma­la­rı­nın bi­rin­de Ha­ne­fi Av­cı son de­re­ce de­tay­lı tek­nik bir su­num ya­pıp bil­gi­sa­yar­la­ra Tru­va atı vi­rü­sü­nün na­sıl yer­leş­tir­di­ği­ni an­la­tı­yor­du. Kar­şı­sın­da ha­ki­me de­ğil, du­va­ra ko­nu­şu­yor­du ade­ta. Mu­ha­tap­la­rı din­le­mi­yor, din­le­se de Av­cı­‘nın an­lat­tık­la­rı­nı id­rak ede­mi­yor ya da et­mek is­te­mi­yor­du.

Eğer bu­gün ya­kın geç­mi­şin pis­lik­le­ri her ne se­bep­le olur­sa ol­sun or­ta­lı­ğa dö­kül­me­sey­di bel­ki de Hiz­bul­lah­çı ol­ma­dı­ğı­mı ka­nıt­la­mak zo­run­da bı­ra­kı­la­cak­tım. Ha­di Tür­ki­ye­’ye açık­la­dım, bir de yurt­dı­şı­na ra­di­kal İs­lam­cı te­rö­rist ol­ma­dı­ğı­mı an­lat­mak yıl­la­rı­mı ala­cak­tı, eğer Tür­ki­ye­’nin ga­rip iç di­na­mik­le­ri­ni çöz­me­ye har­ca­ya­cak ka­dar bol va­kit­le­ri var­sa ya­ban­cı­la­rın.

Ha­tır­lı­yo­rum, Ce­ma­at’­in ya­zar­la­rı te­le­viz­yon prog­ram­la­rı­na çı­kıp sah­te ve uy­du­ruk de­lil­ler­le hap­se atı­lan ga­ze­te­ci­ler ve as­ker­ler için “E ta­mam suç­suz­luk­la­rı­nı o za­man is­pat et­sin­le­r” yo­rum­la­rı ya­pı­yor­lar­dı gev­rek kah­ka­ha­lar eş­li­ğin­de. Şim­di ge­li­nen nok­ta­ya ba­kın: Ce­ma­at’­in med­ya yıl­dı­zı Fa­ruk Mer­can ge­çen­ler­de CNN Türk ya­yı­nı­nı terk et­miş it­ham­la­ra ma­ruz ka­lın­ca, is­ter is­te­mez gül­düm.

Oy­sa bir­kaç se­ne ön­ce Ha­ber­tür­k’­ten CNN Tür­k’­e söz­de ta­raf­sız ka­nal­lar te­tik­çi­le­ri uz­man di­ye ek­ran­la­rın­da ağır­la­yıp pro­pa­gan­da­ya kat­kı­da bu­lu­nu­yor­du. Ha­la med­ya bu iç he­sap­laş­ma­yı yap­ma­dı me­se­la­…

Bu­gün ani­den de­mok­rat olan, fi­kir ve ba­sın öz­gür­lü­ğün­den bah­se­den Ce­ma­at de Ah­met Şı­k‘­a bir-iki gös­ter­me­lik flört dı­şın­da son 10 yıl­da ya­şa­nan yar­gı kir­li­li­ğin­de­ki ro­lü­nün gü­na­hı­nı tam çı­kar­ma­dı. Hal­bu­ki bu­gün şüp­he­li ola­rak gö­zal­tı­na alı­nan Hi­da­yet Ka­ra­ca­‘nın Sa­man­yo­lu te­le­viz­yo­nu di­zi­ler­de po­li­tik fi­gür­le­ri idam edi­yor, po­lis da­ha var­ma­dan tu­tuk­la­na­cak isim­le­rin lis­te­si­ni ek­ran­da du­yu­ru­yor­du hem de de­fa­lar­ca.

Or­ta­da hiç­bir şey ol­ma­ma­sı­na rağ­men biz­zat be­nim de tu­tuk­lan­dı­ğım ha­be­ri Sa­man­yo­lu TV ta­ra­fın­dan ge­çil­miş­ti bir sa­bah bül­te­nin­de.

“Şim­di de Ce­ma­at­çi­ler ma­sum ol­du­ğu­nu is­pat et­si­n” gi­bi rö­van­şist bir yak­la­şım­da bu­lu­na­mam. Sa­de­ce Or­han Pa­mu­k‘­un “Ka­r” ro­ma­nın­da olay­la­rı ol­ma­dan ya­za­bi­len ye­rel ga­ze­te gi­bi Sa­man­yo­lu­’nun ha­ber­ci­lik ön­gö­rü­le­ri­ni me­rak edi­yo­rum, bu or­ta­ya çık­sın is­ti­yo­rum.

Yak­la­şık bir se­ne ön­ce Mil­li­ye­t’­ten As­lı Ay­dın­taş­ba­ş‘­a ko­nu­şan Da­ni Rod­rik “Bü­tün oto­ri­ter­li­ği­ne rağ­men Er­do­ğan meş­ru­iye­ti­ni san­dık­tan alan bi­ri­si­” di­yor­du. “Bu­gün ya da ya­rın ge­rek­li oy­la­rı ala­maz­sa ye­ri­ne baş­ka­sı ge­çe­cek. Şu an­da yap­tı­ğı şey­ler ya­rın baş­ka bir po­li­ti­ka­cı ta­ra­fın­dan dü­zel­ti­le­bi­lir. Fa­kat bu dev­let için­de ‘çe­te­’ de­di­ği­miz bö­lü­mün tar­zı ta­ma­men gay­rı-meş­ru, dev­let ku­rum­la­rın­da yer­le­şip bu ku­rum­la­rı kir­li yön­tem­ler­le hu­kuk kis­ve­si al­tın­da ken­di amaç­la­rı için kul­la­nı­yor. Gö­rü­nür ol­ma­dı­ğı ve seç­men kar­şı­sı­na çık­ma­dı­ğı için, uzun bir sü­re Tür­ki­ye­’yi kon­trol ede­bi­lir.”

17 Ara­lık sü­re­ci ve ön­ce­sin­de pat­la­yan Hü­kü­met-Ce­ma­at kav­ga­sın­dan be­ri po­zis­yo­num “Be­nim kav­gam de­ği­l” de­yip olan bi­te­ni dı­şa­rı­dan iz­le­mek­ti. So­nuç­ta bir or­ji­nin epey de­ne­me­den son­ra mut­suz ay­rı­lan ta­raf­la­rıy­dı on­lar. Ama ar­tık ka­yıt­sız ka­la­bil­mem müm­kün de­ğil.

Ay­nı söy­le­şi­de Pı­nar Do­ğa­n’­ın “Yar­gı için­de suç iş­le­yen bir ör­güt ku­rul­du, bu­nun üze­ri­ne gi­dil­me­si ge­re­kir­di­” söz­le­ri­ne im­za­mı atı­yo­rum. “Ben ya­pıl­ma­sı ta­raf­ta­rı­yım. Te­miz­len­me­si la­zım.”

Not: Hiz­bul­lah­çı de­ği­lim.

ÇOK OKUNANLAR