MEDYA KÖŞESİ

Söyle Ahmet ben de mi Ergenekoncuyum?

Hürriyet yazarı, Taraf gazetesi ve Ahmet Altan'a dokundurdu. Bu soru da ondan ve sanırız pek haksız değil...

Söyle Ahmet ben de mi Ergenekoncuyum?
GAZETECİLER.COM - Hürriyet yazarı Cüneyt Ülsever, Taraf gazetesine çaktı. Mevzu da Ergenekon davası ve Taraf'ın bu konudaki "linç" politikası...

Ülsever yazısında Ahmet Altan'a da "dokundurmalar" yapıyor, "Taraf'ın iman etmişliğini" şu sözlerle aktarıyor;

"Taraf’a hâkim mantık: Hukukta teferruat önemli değildir...
Gazete “Ergenekon davası”nda yargılanan hemen herkesin tümden darbeci olduğuna, hukukun ise teferruata önem vermemesi gerektiğine iman etmiş gazetelerden birisi."

Taraf'ın da davadaki yanlışlıkları kabul ettiğini anlatan Cüneyt Ülsever, buna rağmen "tüm sanıkları darbeci" olarak nitelemeye devam ettiklerini söylüyor.
Ardından da çarpıcı satırlarla yazısını noktalıyor... Diyor ki;

"Aylardır tutuklu bulunan insanların bir kısmı sonunda delil yetersizliği/yalan ifade/tahrif edilmiş belge (Ahmet Altan diliyle = "bir yanlış") nedeniyle beraat ederse Ahmet Altan bu kişilerden "bütünüyle doğru bir davada birkaç yanlış" diye mi bahsedecek?

Ahmet Altan'a kendimden alıntı yaparak soruyorum:
"Beni hayâsızca dinleyen, sıkışınca da apar topar Rusya'ya kaçan şahsiyetsiz general, hakkımda dava açtırmak amacıyla sözüm ona yüzlerce farklı Jandarma'ya, Batı'dan Doğu'ya, aynı dava dilekçesini yazdıran geri zekâlı komutan, apoletinin gölgesinde zart zurt öten darbe(l)i paşa, çocuklarım üzerinden beni tehdit edenler, faili meçhullerin katil sanıkları ve nihayet kendileri ile kıyasıya fikri tartışmaları yaptığım insanlar Ergenekon'da hep birlikte yargılanıyorlar. Ben yine de ve haykıra haykıra hepsi için 'hukukun üstünlüğü' ilkesinin uygulanmasını istiyorum." (Cüneyt Ülsever-Hürriyet-30.06.2010)

Ahmet, ben de mi Ergenekoncuyum?"

Cüneyt Ülsever'in
Yorumlar