MEDYA KÖŞESİ

Sırrı Süreyya'dan 'yiyin birbirinizi' çıkışı!

Yen’e bir haller olunca aldığımız ev de gitti, kardeşimin evi de. Genel müdürlüğe giderek Japon Yeni ile oynayan küresel spekülatörlerin bizim izzeti nefsimizle de oynamış olmasının hukuki bir sonuç doğuramayacağına dair bir savunma

Sırrı Süreyya'dan 'yiyin birbirinizi' çıkışı!
GAZETECİLER.COM - Bakan Ali Babacan'ın bankaralar karşı polisiye tedbirler uygulama 'tehdidi' üzerine İş Bankası Genel Müdürü Özince'nin hafif çaplı 'rüzgar' yapmasını köşesine taşıyan Sırrı Süreyya Önder, gönlünden geçeni net bir şekilde açıkladı ve "yiyin birbirinizi" dedi.

Önder köşesinde ayrıca "Garanti Bankası Genel Müdürü ile İş Bankası Cihangir Şubesi’ne bir şey olmasın, geri kalan bütün bankaları yaksanız umurumda değil" diye yazdı.

İŞBANKASI CİHANGİR ŞUBESİ ÇÜNKÜ...

İşbankası Cihangir Şubesi'nin başına bir şey gelmesini istememesini "Söylemesi ayıp, maaşım İş Bankası Cihangir Şubesi’ne yatıyor" diyerek açıklayan Önder yazısında 'zorlu' bankamatik işlemlerine yardım eden ve bankanın imajını kurtaran "kadın görevlinin yüzü suyu hürmetine, Cihangir şubesine bir şey olursa bu operasyonu yapanlara dünyayı dar ederim. " diye yazdı.

Önder'in Garanti Bankası Genel Müdürlüğü'ne bir şey olmaması talebi ise çok ilginç bir gerekçeye dayanıyor.

JAPON YENİ VE ÜZÜLME GENİ

İşte Önder'in kaleminden, Japon Yeni ve Adıyamanlının üzülme geni üzerine satırlar...

Gelelim Garanti hassasiyetime...

Bizim Kâhtalı Mıçi, geçenlerde Japon Yeni cinsinden bir ev kredisi kullanmıştı ve sıkıntıya düşmüştü. Gazeteciye şöyle diyordu: “Babo, ben ömrümde Japon Yeni mi ney, onu hiç görmemişim bile... Ben aldığımda şu kadardı, ödediğimde aha bu kadar oldu...” Demek ki bu Adıyamanlılarda bir Japon Yeni ile üzülme geni var...

BANKA ŞUBESİNİ KAMULAŞTIRAN HAPİSHANE ARKADAŞI

Ben de aynısını yapıp, kardeşimin evini ipotek ettirmiştim. Yen’e bir haller olunca aldığımız ev de gitti, kardeşimin evi de. Genel müdürlüğe giderek Japon Yeni ile oynayan küresel spekülatörlerin bizim izzeti nefsimizle de oynamış olmasının hukuki bir sonuç doğuramayacağına dair bir savunma yaptım. Bu aklı bana veren eski hapishane arkadaşım, vaktiyle bir banka şubesini silah zoruyla kamulaştırmaktan tam 12 yıl yatmıştı.

Savunma hayatın içinden olunca dağ bile dayanmıyor. Nitekim onlar da zorlanmaya başlamışlardı. Son darbeyi, Rudolf Hilferding’in Finans Kapital adlı kitabını tümden itiraz dilekçesi olarak vermek istemekle vurdum.

BEN HARAMZADE DEĞİLİM

Banka, benim işlemi iptal ederek kardeşimin evini geri verdi. Gerçi hiç ev sahibi olmadan yarım bir ev parasını biz niye ödedik, halen bilmiyorum, ama ben haramzade değilim, yapılan iyiliği unutmam. Garanti Bankası’nı muaf tutmam da işte bu yüzdendir.
ÇOK OKUNANLAR