MEDYA KÖŞESİ

Sırrı Süreyya'dan olay yaratacak sözler

BDP'nin İstanbul adaylarından Sırrı Süreyya Önder YSK'nın şok kararına canlı yayında ateş püskürdü...

Sırrı Süreyya'dan olay yaratacak sözler
GAZETECİLER.COM
Yüksek Seçim Kurulu'nun BDP'nin bağımsız milletvekili adaylarını veto etmesi gündeme bomba gibi düşerken Sırrı Süreyya Önder'den karara sert tepki geldi.

NTV Ana Haber'de Can Dündar'ın sorularını yanıtlayan Önder'in yer yer hayli sinirlendiği gözlendi. BDP'nin İstanbul'da desteklediği bağımsız adaylardan olan Sırrı Süreyya Önder, 'fırıncıya söyleyin ekmek de vermesinler' dedi. YSK'nin şoke eden kararına ateş püsküren Sırrı Süreyya, Kürt siyasal hareketinin ödediği büyük bedellerden sonra böyle bir kararın kabul edilemez olduğunu söyledi.

İşte Sırrı Süreyya'nın olay yaratacak sözleri:

ALSINLAR MECLİSLERİNİ...

"Söyleyin fırıncıya ekmek de vermesinler bu millete. Ben ne diyeyim ki bu karara. Bu nedir kardeşim. Yıllarca baraj ve tutuklama de; her fırsatta milyonlarca insanın oyunu Meclis’e yansıtmamak için elinden geleni yap, sonra da 'dağdan insin siyaset yapsın' de. Bu yalanı millet yutar diyorsunuz... İşler iyice karıştığında neden böyle oldu diye soracaklara bu günü hatırlatmak gerekiyor. Bugün alınan bu kararı hatırlatmak gerek. Alsınlar meclislerini ne yaparlarsa yapsınlar... Bu irade kesintili olarak Meclis’e yansıyacaksa hiç gitmeyiz. Siyaset yapmanın meşru zemini sadece Meclis değildir. Alsınlar meclislerini ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bakalım nasıl siyaset ve hangi meşruiyetle yapacaklarmış. Bu benim kişisel fikrim. İttifak oturur, düşünür ve karar verir. Ne derlerse ona uyarız.

SAVAŞ İMASI...

Allah bu millete savaşı göstermesin. Ondan sonra 'biz nerede yanlış yaptık' diye düşüneceklerse, bugünü unutmasınlar. Bugünün tarihini bir kenara yazın. Ama savaş olmaz, niye olsun. Diyarbakır’ın Urfa’nın Mardin’in Hakkari’nin meydanlarında bu millet taşa, sopaya, gaza, bombaya karşı elini kaldırmadan oturuyor. Ne edeceksin, imha mı edeceksin.."

İşte o anlar:


ÇOK OKUNANLAR