MEDYA KÖŞESİ

Sırrı Süreyya Önder köşesinden patladı!

"Yahu bir kez olsun hayatınızda net bir cümle kurun. Bu adamlar da düne kadar dışardaydılar, ne diyeceğiniz vardıysa deseydiniz. Madem demediniz, bu şerhleri şimdi koymak acizliktir."

Sırrı Süreyya Önder köşesinden patladı!

Haftada 3 gün yazdığı için gelişmelerden günü gününe söz edemediğinin altını çizen Radikal yazarı Sırrı Süreyya Önder, Soner Yalçın ve arkadaşlarının gözaltına alınması konusunda net bir tavır sergiledi.

"Evvela kendi düşüncelerimi eyyam yapmadan söyleyeyim.
Operasyon için kamuya açıklanan gerekçelerle gazetecilerin ya da muhaliflerin gözaltına alınmasına tüm kalbimle itiraz ediyorum. Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın tutukluluk hallerinin cezaya dönüştürülmesini de bu bağlamda sayıyorum.
Bu tutuklamaya "Oh olsun" kabilinden yazılar döktürenler, tüm yaşantıları boyunca bir bardak çaylarından bile vazgeçme cesareti gösterememiş olanlardır.
Üslupları mide bulandıracak kadar iğrençtir, insanlıktan yoksundur."

Önder'in "zavallı" olarak nitelediği bir diğer kesim de gözaltı ve tutuklamalara "itiraz edebilmek için kırk dereden su nakliyesi yapanlar" oldu

"Yok aslında fikirlerine katılmazlarmış da yok vaktiyle kendilerine epeyi iftira atmışlar da... ama yine de hoş olmamış da... böyle uzayıp giden eyyamcılıklar.

Yahu bir kez olsun hayatınızda net bir cümle kurun. Bu adamlar da düne kadar dışardaydılar, ne diyeceğiniz vardıysa deseydiniz. Madem demediniz, bu şerhleri şimdi koymak acizliktir. Beklersiniz, ancak eşit koşullara geldiğinizde, varsa sözünüz söylersiniz.
Öte yandan bu cılız, köksüz ve fikirden yoksun değerlendirmelerin birçoğu süreci doğru okuyamamaktan kaynaklanmaktadır.

Önder'in "bu konudaki son sözümü şimdiden söyleyeyim: Aslolan içeride veya dışarıda olmanız değil, içeride veya dışarıda ne yaptığınızdır, nasıl yaptığınızdır." cümleleri ile bitirdiği yazısının tamamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR