MEDYA KÖŞESİ

Silivri'deki gazeteciden Hasan Cemal eleştirisi

Ali Sirmen'in Hasan Cemal eleştirisine Ergenekon davasının tutuksuz yargılanan sanığı gazeteci Vedat Yenerer'den destek geldi.

Silivri'deki gazeteciden Hasan Cemal eleştirisi

GAZETECİLER.COM - CNN Türk'te dün Medya Mahallesi'ne katılan Ali Sirmen  "Kandil'e giden muhabirler muhalifse tutuklanıp yargılanıyor, ama izinli gazeteciler ise onlara da "Kandil'iniz mübarek olsun" deniyor" demişti. Bu benzetmesi

Ergenekon davasından yargılanan Vedat Yenerer'den gelen bir e-posta'yı okurlarıyla paylaştı.

11 Ay Silivri'de tutuklu kalan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan gazeteci Yenerer kendisiyle ilgili dava sürecini şöyle anlatıyor:

22 Şubat 2008'de Ergenekon davasından tutuklandım. İddianamede yazılanları okuyunca kalbim sıkıştı. İddialardan biri gözaltına alınmadan birkaç gün önce çıkan 'Kanlı Kukla PKK, Bir Terör Örgütü Gerçeği' adlı kitabımda yer alan fotoğraflardı. Savcılar, Cumhuriyet gazetesinde çalıştığım yıllarda PKK kamplarında yaptığım röportajlarda çektiğim ve kitaba koyduğum fotoğrafları delil olarak mahkemeye sundu ve 'Her gazetecinin PKK kamplarına gidemeyecek olacağı düşünülürse, Vedat Yenerer PKK ile Ergenekon terör örgütü arasındaki koordinasyonu sağladığı....' şeklinde onurumu kıran korkunç bir iddiada bulundular. 11 ay sonra mahkemeye çıkıp, bu fotoğrafların yazdığım kitaptan alındığını; bu fotoğrafların ayrıca yıllar önce gazetede yayımlandığını ifade ettim.

Polisler 135 yıllık antika tüfeğe yivli ve setli VAHİM TÜFEK raporu verdiler. Yetmemiş olacak ki başkasında ele geçen ve ev-işyeri arama tutanaklarında olmayan bir tabanca 43 mermi ve 2 şarjör adıma yamandı ve sözde Ergenekon cephaneliğine yazılıp medyaya servis yapıldı.

Sayın Başbakan 'O gazetecilerde silah çıktı' dedi. Doğru değil, bende çıkmadı ama yamadılar. 135 yıllık antika tüfeğe de adli tıp iki kez (Çünkü birincisinde mahkeme inanmadı) "yivsiz ve setsizdir ve ateşli silah değildir" raporu verdi.

Mahkemede savcılara sitem ettim ve 'Böyle hukuksuzluk olur mu? Savcılar belge düzüyorlar bu suç değil mi? Adalet Bakanlığı bu suç duyurularına soruşturma izni vermiyor. Ama yargıyı bekleyelim ve güvenelim diyor. Bu nasıl iş?' diye hâkime sordum.

Bu kez savcılar beni şikâyet ettiler ve savcılara hakaretten Silivri adliyesinde yargılanarak geçenlerde hakaretten ceza aldım. Gerekçeli kararı bekliyorum. Yargıtay'a temyize göndereceğim... Allah sonumuzu hayır etsin..."