MEDYA KÖŞESİ

Silivri haberleri Ataklı'nın kafasını bozdu

Hücrede bir yatak ile alafranga tuvalet var. Tuvaletin klozet kapağı yok. Klozet yatağın tam yanında somya ile bitişik

Silivri haberleri Ataklı'nın kafasını bozdu

GAZETECİLER.COM - "Silivri'den hiç hoş haberler gelmiyor. Tutuklu olan bazı gazeteci dostlarımız "çok zor günler" geçiriyor. İşin kötüsü, ne kadar feryat ederlerse etsinler seslerini duyurmakta da zorluk çekiyorlar."

Bu satırları yazan Vatan yazarı Can Ataklı, Tuncay Özkan'dan geçen hafta aldığı mektubu, "özel" olduğu gerekçesiyle aynen yayınlamadı ama içincden bir bölümü "haklı bir feryadı dile getirdiği" için köşesine taşıdı.

Mektubu Özkan'ın ailesi aracılığı ile aldım. Nasıl olduğunu sordum, sorduğuma da pişman oldum. "Tuncay bunları söylemek istemiyor ama, Balbay'la birlikte tam bir işkence çekiyorlar" denildiğinde canım çok sıkıldı.

Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'la birkaç tutuklu daha görülmemiş biçimde tecrit edilmiş durumda. 8 metrekarelik bir hücrede tutuluyorlar. Hücrede bir yatak ile alafranga tuvalet var. Tuvaletin klozet kapağı yok. Klozet yatağın tam yanında somya ile bitişik. O şartlarda başları neredeyse klozete değecek biçimde uyumak dahil bütün günlerini geçiriyorlar.

Tuncay Özkan'ın vücudunun çeşitli yerlerinde kirli sarı lekeler belirmiş, safra kesesi olmadığı için sürekli serum alması gerekiyor ama ailesi serumun doğru verilip verilmediğinden şüpheli, ayrıca o kirli sarı lekelerin sırrı da çözülemiyor.

Medya ise hâlâ "Adalete güvenelim, suçsuzlarsa hak yerini bulur" diye kendini avutuyor.

Ataklı'nın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR