MEDYA KÖŞESİ

Şık kitaptaki hangi detaya dikkat çekti?

Ahmet Şık kitabın internete düşmesini nasıl karşıladı? Kitapta hangi noktaya dikkat çekti?

Şık kitaptaki hangi detaya dikkat çekti?

Dün "örgütsel döküman" kabul edilen "İmamın Ordusu" kitabı internetten yayılmaya başladı. Peki kitabın yazarı Ahmet Şık bu konuda ne düşünüyor?

Cevabı, Şık ve Şener'i dün Silivri'de ziyaret eden Ertuğrul Mavioğlu yazdı...

"Ahmet Şık, Nedim Şener ve Doğan Yurdakul bir ortak kullanım alanı olan üç ayrı hücrede kalıyor. Görüşe de birlikte çıkmışlar. Birinin ziyaretçisiyseniz, üçünü de görme şansınız var. Şener’in de üç ziyaretçisi var: Eşi, Milliyet’ten Murat Sabuncu ve katledilen Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink.

....

Ahmet’te kitabının internette yayınlanacağını bilmenin rahatlığı var. Öfkeliydi. Kendisi ve kitabıyla ilgili yürütülen kara propaganda ve itibarsızlaştırma faaliyetleriyle ilgili ‘bunlar nasıl gazeteci’ cümlesini sık sık duyuyorum. Kabına sığmazlığında ve esprili konuşmasında değişen bir şey yok.

Kitabın çarpıcı bölümleri
Ahmet kitabıyla ilgili spekülasyonlara kilitlenmiş durumda. Şu cümleleri kitabı okuyacaklara kılavuz olabilir: “Kitabımın en önemli ve çarpıcı bölümleri Sabri Uzun’la yaptığım görüşmelerle ilgili. Bir de Hanefi Avcı’nın Hamza Keleş’e ifade verirken, 4 bin kişilik bir fişleme dosyası verdiğini ancak bunun dosyadan kaybedildiğini yazdım. Bu çok ama çok önemli. Tutanaklara göre cemaatin emniyet teşkilatı içinde yaptıkları bu fişleme kayıtları teslim alınmış ama dosyada yok. Gazetecilik açısından önemli bir haber değil mi?"

Yazının tamamı için

ÇOK OKUNANLAR