MEDYA KÖŞESİ

Sevgi Karaca'danPerihan Mağden'in yüzünü okudu: Depresif Bukalemun

Çin Yüz Okuma Sanatı Uzmanı Sevgi Karaca son günlerde Cem Garipoğlu ile ilgili yazısı ile gündemden düşmeyen Taraf gazetesi yazarı Perihan Mağden ile ilgili çok çarpıcı bir analiz kaleme aldı.

Sevgi Karaca'danPerihan Mağden'in yüzünü okudu: Depresif Bukalemun
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Çin Yüz Okuma Sanatı Uzmanı Sevgi Karaca
son günlerde Cem Garipoğlu ile ilgili yazısı ile gündemden düşmeyen Taraf gazetesi yazarı Perihan Mağden ile ilgili çok çarpıcı bir analiz kaleme aldı.


İşte Sevgi Karaca'nın o analizi:

Bir kişinin karakter analizini yaparken önce olumlu ve güçlü özelliklerini söylerim. Olumsuz ve zayıf özelliklerini sonraya saklarım. İnsanlar, stres altındayken olumlu ve güçlü karakter özelliklerinden o kadar farklı davranışlar sergilerler ki o insanı neredeyse tanıyamazsınız.

Perihan MAĞDEN'in doğum tarihinden kişilik şifrelerini çözdüğüm de, sürekli kendini zora sokan davranışlarıyla depresyondan çıkamayan bir insan portresi gördüm. Saç rengini siyahtan kızıla, kızıldan karamele değiştirmesi de sürekli depresyonda olduğunun göstergesi. Bir tür sarmal olan bu durumdan çıkabilse, Perihan MAĞDEN bir türlü beceremediği kendiyle yüzleşmeyi de başarmış olacak.

DenemeYaşamda uzun süren stresler depresyona davetiye çıkarır ve gelen depresyon eğer başedilemezse yapışıp kalır. Kararsızlık, verdiği kararlardan emin olamama, aniden yön değiştirme ve seçenekler arasında gidip-gelme depresyon belirtilerindendir. Bunlar arasında bana en tanıdık gelen Perihan MAĞDEN davranışı, seçenekler arasında gidip-gelme davranışı. Tıpkı bir bukalemunun ortama uyum sağlamak için yaptığı değişim gibi. Bir çeşit uyum yeteneği bukalemunun yaptığı. Perihan MAĞDEN'in uyum yeteneği var var ama, bu yetenek depresyonda olan bukalemunun uyum yeteneği gibi. Çünkü, seçenekler arasında gidip gelirken kamuflajını şaşırıyor ve bu özelliği onun kendine birçok sorun yaratmasından başka bir işe de yaramıyor.

Perihan MAĞDEN ingilizce eğitim veren okullarda okumuş.İngilizcesi çok iyi olduğu için, "Lane drifter" tanımlamasının manasını çok iyi anlayacaktır. Otoyolda önce sol şeritte, sonra sağ ve sonra da orta şerite geçerek durmadan şerit değiştiren birini hayal edin. İşte "Lane drifter" dilimize böyle tercüme edilebilir. İnternette şöyle bir gezindiğinizde kendisinin sağ şeritten sol şerite doğru durmadan yön değiştirdiğini görerek bana hak vereceksiniz.

Resim BulunmamaktadırOtomatikleşen endişeli duygulara öylesine kaptırmış ki kendisini Perihan MAĞDEN, açık ve net düşünemiyor. Verdiği kararların yanlış olduğunu gördükçe hayal kırıklıkları yaşıyor. Bir gün göklere çıkardığı birini bir başka gün yerin dibine batırmakta hiçbir sakınca görmüyor. Hayal kırıklıklarını itiraf ettiği birçok yazısını bulabilirsiniz.

Tüm dünyayı güneşin vurduğu pırıl pırıl bir göl yüzeyi gibi yapmak isteyecek kadar mükemmeliyetçi ve detaycı biri Perihan MAĞDEN. Ancak, gerçekleşmesi çok zor olan bu isteği yüzünden sürekli gerginlik ve strese maruz bırakıyor kendini ne yazık ki. Bu yüzden pasif-agresif davranışlar, inkar ve herşey mükemmelmiş gibi taklit etme davranışları sergiliyor. Omuzlarına taşıyamayacağı kadar sorumluluk almakta sakınca görmüyor. Zor zamanlarda yardım alacağına kendini izole ediyor. Karabatak gibi bir cıkıp kaybolması da bu yüzden sanırım.

Resim BulunmamaktadırPerihan MAĞDEN'in karakter özellikleri arasında herkesi mutlu etmek duygusu ön planda. Kendini başkalarına sevdirmek için insanların duymak istediklerini söylüyor. Ya herkesten daha çok vicdanlı olduğunu gösterme çabalarına ne diyelim? Onda olan yüksek vicdanın başkalarında olmadığını sanıyor. İşte bu karakter özellikleri değil mi kendisini, annesinin kafasını kesen Başak AYDINTUĞ'u ve sevgilisinin kafasını kesen Cem GARİPOĞLU'nu savunan yazıları yazmaya iten?

Perihan MAĞDEN'in zor dönemleri atlatmanın yolunu psikoloji okumuş biri olarak bulamıyor. Bulamıyor ki, onu sürekli manşetlerde görüyoruz. Sadece yaşadıklarından ders çıkarsa, yaşadığı bu depresyon sarmalından çıkacak. Negatif enerjisini atmak için doğada aktif sporlar yapsın, örneğin dağ bisikletine binsin. Bol bol hareket etsin. Kalbinin ta derinliklerine gömdüğüne inandığım yumuşak ve merhametli yanını ortaya çıkarmanın yollarını arasın.

Resim BulunmamaktadırGüçlü yanlarını negatif yönde kullananlara SWOT analizi uygulanır. Kendisine tavsiyem, bir SWOT analizi yaptırsın. Güçlü yönlerini negatif alandan pozitife taşıyarak bu depresif bukalemun sarmalından çıksın. Çıksın ki biz de rahat edelim kendisi de.

ÇOK OKUNANLAR