MEDYA KÖŞESİ

Sever konuştu, herkes mesajı aldı

Ne zaman adam oluruz? Sahibine kızmaya cesaret edemeyenler, eşeği tekmelemedikleri zaman.

Sever konuştu, herkes mesajı aldı
GAZETECİLER.COM - Cumhurbaşkanı Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever'in Ruşen Çakır'a yaptığı açıklamalar siyaset gündemindeki yerini net bir şekilde koruyor.

Habertürk genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, köşesinde hem Sever konuştu, herkes mesajı aldı  başlıklı yazısıyla hem de Ne zaman adam oluruz kutusuna yazdıklarıyla konuyu çarpıcı bir şekilde analiz etti.

İşte Altaylı'nın yaşananları yorumladığı ve "Bu gerilim çözülemeyip yeni bir partinin kurulmasıyla sonuçlanırsa kimse şaşırmasın." dediği o yazıdan çarpıcı bölümler:

HEPSİNİN ÖFKESİ RUŞEN ÇAKIR'A YÖNELDİ

"Cumhurbaşkanı Gül’ün danışmanı Ahmet Sever söyledi her şeyi. Gül de yalanlamadı, “Bunlar benim fikrim değil” diyerek. Ama AK Partililer ne Gül’e kızdı, ne de danışmanına. Hepsinin öfkesi röportajı yapan Ruşen Çakır’a yöneldi. Sanki tüm bunları isimsiz bir kaynağa ya da kendi görüşlerine göre yazmış ya da uydurmuş gibi. Sadece Yalçın Akdoğan doğru hedefe yöneldi.

Aslına bakarsanız Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Ahmet Sever’e bunları niye söylettiğini anlamak mümkün.

Gül ile AK Parti arasında ilk “ciddi” gerginlik Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin 7 yıl olarak belirlenmesi ve bir daha seçilemez denilerek bununla ilgili bir yasa çıkarılmasıyla başladı. Abdullah Gül bu yasal düzenlemeyle birlikte “elinin kolunun bağlandığını, pazarlık gücünün yok edildiğini ve taca çıkarıldığını” düşünmeye başladı.

ANAYASA MAHKEMESİ YENİDEN SEÇİLEBİLİR DİYİNCE

Bu yasal düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesinde Köşk’e yakın isimlerin CHP’yi motive ettiğini daha önce yazmıştım zaten. Yasa görev süresini 7 yıl olarak belirleyip üzerine bir de “Yeniden seçilebilir” deyince Gül’ün eli rahatladı.

Ancak ardından Abdullah Gül’ü rahatsız eden yeni bir gelişme oldu. Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye davet edilmesi ve bazıları tarafından “Erdoğan’dan sonraki Başbakan” olarak lanse edilmesi Cumhurbaşkanı’nın hoşuna gitmedi. Çünkü Erdoğan’ın, “Ben Cumhurbaşkanı olmak istiyorum” demesi halinde Gül’ün buna karşı çıkmayacağı açıktı ama buna karşılık Gül de Başbakanlığı düşünüyordu. Anayasa Mahkemesi’nin kararı Gül’e bu konuda ciddi bir koz veriyordu. Ancak Kurtulmuş’un gelme olasılığı Gül’ü tedirgin etti. Üstelik de Milli Görüş tabanında Kurtulmuş’a olan bağlılık Gül’e olan bağlılıktan fazlaydı.

YA GÜL "KONUŞ" DEDİ YA DA SEVER "İZİN VERİN KONUŞAYIM" DEDİ

Gül bunun üzerine Ahmet Sever’e “Konuş” dedi. Ya da daha büyük bir olasılıkla Ahmet Sever, Gül’e “Efendim şimdi konuşma zamanıdır. İzin verirseniz konuşayım” dedi ve izin aldı. Gül adına yapıldığı belli olan bu açıklamalar şimdilik hedefine ulaştı. Herkes mesajını aldı.

Eğer isterse 2014’te Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Gül’ün de ona karşı çıkması olasılık dahilinde değil gibi görünüyor. Ama Başbakanlık için ciddi bir gerilim yaşanacağı da kesin. Bu gerilim çözülemeyip yeni bir partinin kurulmasıyla sonuçlanırsa kimse şaşırmasın.

*NE ZAMAN ADAM OLURUZ?*

Sahibine kızmaya cesaret edemeyenler, eşeği tekmelemedikleri zaman.

ÇOK OKUNANLAR