MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut'un yabancı kankası kim?

"Bu, adama hayranlık duymamı sağladı ve onunla kanka olmaya karar verdim. Birkaç nedenim var."

Serdar Turgut'un yabancı kankası kim?
"Bügünlerde yakışıklı yazarların kendilerine yabancı erkek kankalar bulma modası var. Hasan Cemal'in Isaac'ı (a.k.a gaza basan adam) var, Ertuğrul Özkök'ün de Kai'si..." diye başladığı yazısına "Ben bu ikisini kıskandım ve ben de kendime yabancı bir kanka bulmaya karar verdim. Benim seçtiğimin adı Tommaso Debenedetti." şeklinde devam eden Habertürk yazarı Serdar Turgut, yabancı kankasının kim olduğunu anlattı.

İşte o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

"Eline bir konu geldi mi bekletmeden yazacaksın kardeşim; bu sefer bunu yapmadım olayı başka gazetelerde okumak zorunda kaldım.
Oysa hikâyeyi nisan ayından bu yana elimde tutuyorum.

Her şey New Yorker Dergisi'nde yayınlanan bir Talk of the town (Şehrin konuştukları) bölümü yazısıyla başladı. Judith Thurman bu yazısında İtalyan bir gazetecinin ünlü romancı Philip Roth ile yaptığı bir söyleşiden bahsediyor. Söyleşinin sonuna doğru İtalyan gazeteci Roth'un başka dergide yayınlanmış olan bir başka söyleşide dediklerine dikkat çekiyor. Roth o dergide Tommaso Debenedetti adında bir yazar ile konuştuğunu hatırlamıyor, böyle bir söyleşi olmadı diyor.

Bundan şüphelenen Judith Thurman o gazetecinin imzasıyla yapılmış olan diğer tüm ünlü yazar söyleşilerini araştırıyor. Konuşulduğu söylenen isimleri (Roth dışında John Grisham, Göre Vidal, Gunter Grass gibi isimler de var) arıyor ve hiçbirisinin Tommaso adında bir gazeteciyle söyleşi yapmadıkları ortaya çıkıyor.
Anlayacağınız Tommaso yayınladığı tüm söyleşileri tamamen kafasından uydurmuş."

"Bu, adama hayranlık duymamı sağladı ve onunla kanka olmaya karar verdim. Birkaç nedenim var." diyen Turgut'un yazısının devamını buradan okuyabilirsiniz.
Yorumlar