MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut'un Gülen'e yaptığı espri

Pennsylvania'daki gizli görüşmeyi gazeteciler.com deşifre etmişti. Biz yazınca görüşmeye katılanlar birbir dökülmeye başladı.

Serdar Turgut'un Gülen'e yaptığı espri
GAZETECİLER.COM - Cuma günü gazeteciler.com olarak Pennsylvania'da Fethullah Gülen ile bir grup gazetecinin görüştüğünü duyurmuştuk. Bizim bu isimleri açıklamamızla birlikte görüşmeye katılan gazetecilerin de dili çözüldü.

Gülen'in kahvaltı masasında olanlardan biri Habertürk yazarı Serdar Turgut'tu...
Aylardır Gülen ile görüşme hayali ile yatıp kalkan Turgut, muradına erdiği gün pek bir tedirginmiş.

GÜLEN İLE KAHVALTIDA BULUŞTULAR
Gazeteciler.com olarak cuma günü
Fethullah Gülen ile 4 gazetecinin
biraraya geldiğini duyurmuştuk.

HABERİMİZİN AYRINTILARINI OKUMAK
İÇİN TIKLAYIN
- "Acaba davranış normlarına alışık olmadığım bir ortamda yanlış bir hareketim olur mu, düzgün davranmayı becerebilecek miyim?" sıkıntısı yaşamış... 

GÖL KENARINA 13 YILDA 2 KEZ İNMİŞ

New York'tan Gülen'in çiftliğine olan yolculukları birbuçuk saat sürmüş.
Gülen'in yaşadığı yer hakkında fazla bir şey aktarmıyor.
Sadece çiftlikte doğal bir göl olduğunu ve o gölün kıyısına Gülen'in 13 yılda sadece 2 kez indiğini öğreniyor...
Serdar Turgut'un Gülen ile ilk temasına gelince...
O kısmı da köşesinden okuyalım;

"Fethullah Gülen bizleri karşılamak için kapının eşiğinde bekliyordu. Geleneksel nezaket sözlerinden ve el sıkışmalarından sonra ilk önce bizleri misafir odasına aldı, oturduk.

Siyasi olarak algılanabilecek birçok konuya girmek istemiyordu, bu yüzden hepimizde soru sorma tedirginliği vardı. Sonra bizi hazırlattığı kahvaltı masasına davet etti.

GÜLEN BAŞKÖŞEYE OTURTMUŞ

Panik içinde fark ettim ki bana masanın başköşesindeki iskemle kalmıştı. Ben hemen "Başköşeye benim oturmam doğru olmaz" dedim. Fethullah Gülen "Biz de âdet böyle, siz oturun oraya" dedi. Utanarak da olsa oturdum.
Sonra sohbetimiz başladı.

DARBECİ ESPRİSİ

Karşılıklı kendimizi kasmamız yüzünden sorularımız ve cevaplar bir türlü arzu ettiğim gibi dinamikleşemiyordu. Mizahçı yönümü devreye sokarak ortamı biraz neşelendirinceye kadar bu böyle sürdü.
Fethullah Gülen askerlik anılarını anlatıyordu. Ben onun darbe girişimi yarım kalan Talat Aydemir'in bölüğünde askerlik yaptığını duyunca kendimi tutamadım ve "Siz de mi darbeciydiniz?" diye sordum. Bu şakam Fethullah Gülen'i güldürdü ve yeni tanışan insanların ortamına özgü normal tedirginlikler bir anda silindi gitti.

EN ÇOK İZMİR'İ ÖZLEMİŞ

Daha sonra "Türkiye'yi özlediniz mi?" sorusuna "Türkiye'yi düşünmediğim an yok ki" diye cevap verdi. Birçok şehirde, bölgede yaşadığı için en çok nereyi özlediği sorusuna ise "İzmir'i çok özledim" cevabını verdi. 
"Nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz?" sorumuza ise hak ettiği kadar güçlü olan ve dünyada hak ettiği düzeyde saygı gören bir Türkiye hayal ettiği yanıtını verdi.

ÜSTÜ KAPALI HANEFİ AVCI SORUSU

Kendi adına hareket ettiğini söyleyen insanların yaptığı davranışlardan rahatsız olup olmadığı yolundaki sorumuza "Bizde hiyerarşik bir yapı yoktur" diyerek cevap vermeye başladı ve bu cümlesinde kendisinin bazı hareketleri kontrol etme imkânı olmadığı iması vardı. Sorumuza net bir cevap alamadık ama kendi adını kullanıp yanlışlar yapanları hoş görmeyeceği gibi bir izlenim edindim ben.
(...)
Oradan ayrılırken bu söyleşi keşke fotoğraflı bir mülakat haline dönüşebilseydi nasıl da mutlu olacağımı düşünerek çıktım yola, aynen Cüneyt Özdemir de bir kamera çekimi alamamanın üzüntüsünü yaşıyordu.
ÇOK OKUNANLAR