MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut'tan Öcalan önerisi

Gazetecilerden radikal ve sivil bir tavır mı yükseliyor? Nazlı Ilıcak'ın ses getiren değerlendirmesine Habertürk yazarı Serdar Turgut'dan da destek geldi.

Serdar Turgut'tan Öcalan önerisi
GAZETECİLER.COM
Medyanın gündem yükselen şiddet dalgasına odaklanmış durumdayken gazetecilerin çözüm eksenli önerileri de giderek zenginlik kazanıyor. Ancak dikkat çeken nokta şu: Gazeteciler bu kez 1990'lı yıllaradan farklı olarak artık daha radikal ve daha sivil bir tavır alabiliyorlar.

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak'ın ses getiren değerlendirmesine Gazete Habertürk yazarı Serdar Turgut'dan da destek geldi. Ilıcak, 'terörün bitmesi için PKK ile diyalog gerekiyorsa uzun vade içinde bu da yapılmalı' diyen Ilıcak'ın açıklamaları farklı tepkiler almıştı. Habertürk ekranlarında Nihal Bengisu Karaca ile birlite hazırladığı İkide Bir programında konuşan Serdar Turgut da konuya dair çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Serdar Turgut: Nazlı Hanım'ın makul bir fikridir bu. Ben buna çıldıracak bir tepki gösterecek değilim. Öyle milliyetçi bir damarım yoktur. Eğer sorunu çözecekse, ölümleri durduracaksa herkesle masaya oturulabilir. Devlet bunu kendi içine yedirip makul bir açıklama yaparsa yapsınlar, oturup çözsünler. İngiltere nasıl İRA lideriyle oturdu konuştu. Kalıcı bir çözüm getirdiler. Türkiye de yapabilir bunu.

Nihal Bengisu Karaca: Hayır tabi ki yapabilir. Ama bir dizi engeller var. Şehit ailelerine bunu nasıl anlatacağız. Bu kadar şehit boşuna mı verildi? Bu gibi sıkıntılar var.

Serdar Turgut: Eğer bu sorunu çözemezsek asıl onu anlatamayız şehit ailelerine. Abdullah Öcalan ile görüşerek çözülecekse bence yapılabilir. Nazlı Ilıcak'ın da bir bildiği vardır bu konuda bunu söylerken. Hükümetle de yakın ilişkileri olan bir arkadaştır. Bu gibi acil durumlarda her şey yapılabilir. Tabi ki bugün yapılsın demiyorum. Uzun vadede olabilir. Devlet makul bir şekilde anlatırsa halk inanır. Bu halk devletine hep inanır.

SERDAT TURGUT VAKİT'İ 'VATAN HAİNİ' İLAN ETTİ!
Vakit ve Taraf gazeteleri için de ilginç eleştiriler yapan Turgut, özellikle Vakit'in bugünkü sürmanşetini hedef aldı. Vakit bugün PKK'yı Aleviler yönetiyor' sürmanşetiyle tepki çekmişti. Turgut bu haber için 'çılgınca' ve 'ayıp' derken Vakit'in TSK düşmanı bir tavır içinde olduğunu söyledi. TARAF'ın haberciliğini savunan Nihal Bengisu Karaca ise Vakit Gazetesi'nin manşeti konusunda herhangi bir görüş belirtmeyip "bir yanlış varsa sorumlusundan hesap sormak gerekmez mi?" diye sordu.
Turgut, Karaca'nın bu sorusunua şu cevabı verdi:

"Bu bir üslup meselesi. Bir yanlış olabilir bunu bulalım denebilir. Ama baştan yanlı varsır gördükleri halde müdahale etmediler demek vatan hainliğidir"

İŞTE O ANLAR:


Yorumlar