MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut'tan Gülen projesine açık destek

Gülen Cemaati'nin son girişimine destek veren Serdar Turgut kendisine yöneltilecek eleştirilere de peşinen yanıt verdi.

Serdar Turgut'tan Gülen projesine açık destek
GAZETECİLER.COM - Serdar Turgut bugün Habertürk'teki köşesinde her zamanki gibi ilginç bir yazı yazdı... "Cemaatin Kürt açılımı" başlıklı yazısında Turgut Gülen Cemaatinin, AKP ile yolları iyice ayrışmaya başladığını ve Güneydoğu Anadolu'daki probleme sosyal bir çözüm getirmek yolunda da AKP'ye alternatif yarattığını ileri sürdü.

Turgut Cemaatin Dünya TV adıyla Kürtçe özel televizyon kurma girişimlerini değerlendirdiği yazısında bölge ile ilgili ilginç analizler de yaptı.

ELEŞTİRİLERE PEŞİNEN YANIT VERDİ

Gülen cemaatininin ilk Kürtçe Özel Televizyon kanalı için hazırlıklara başlaması üzerine yazı yazmaktan çekinmeyen Turgut, bür süredir Cemaat ile yakınlaştığı iddiasıyla kendisini eleştirmeye hazırlananlara da peşinen cevap verdi:

"Bu güzel girişimi destekliyorum" diyen Turgut şöyle devam etti: "Açıkça söyleyeyim nasıl olsa yine hakkımda spekülasyonlar çıkarılacak bazı çevreler tarafından; bu projeyi desteklediğim, güzel bulduğum ve elimden gelecek desteği de vermeye çalışacağım bilinsin."

İşte Turgut'un kaleminden Gülen Cemaati'nin ilk Kürtçe özel televizyon girişimi ile ilgili ayrıntılar:

"NE HEDEFLENİYOR DİYE SORDUM"

"Şimdi Gülen cemaati hem inanca hem de etnik kökene demokratik vurgunun aynı anda yapılacağı yeni bir atılıma girişiyor.
Cemaat Kürtçe yayın yapan bir televizyon kanalı kurmak için çalışmaları son aşamaya getirmek üzere.

"Ne hedefleniyor" diye sorduğum cemaate yakın kaynaklardan şu sloganı duydum: "Barışın dili Kürtçe". Galiba bu slogan, "yeni dünya ile hayata merhaba" ile birlikte DÜNYA adlı yeni kanalın sloganları olmaya aday.

Kanalda insanlararası nefreti tetikleyen tek bir yayın bile yapılmayacak, inanca vurgu tabii ki yapılacak ama inanç modern toplumun somut bir ihtiyacı olarak hayatımızda daha olumlu nasıl rol oynar sorusu boyutuyla ele alınacak inancın bölen değil bir araya getirici yönü anlatılacak. "

Turgut'un önceki yazılarına ulaşabilirsiniz.
Yorumlar