MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut yine o haritayı yazdı

Turgut'a göre CHP-AK Parti koalisyonu yerine AK Parti-HDP koalisyonu kurulursa, o malum haritadaki "Türkiye'nin bölünmesi" planı gerçekleşmiş olacak...

Serdar Turgut yine o haritayı yazdı

Serdar Turgut, yıllardır köşesinde dile getirdiği, hatta "takıntım" dediği,  Pentagon'da istemediği bir şekilde şahit olduğu bir haritayı yine köşesinde okurlarına hatırlattı.

"Aslında bunu yazmayacaktım; çünkü kimsede yersiz vehimlere yol açmayı, kimseyi yersiz töhmet altında bırakmayı istemiyorum. Ama aşağıda anlatacağım bazı gelişmeler, bunu yazmaya zorunlu bıraktı beni. " diyen Turgut, "Eğer gerçekten bir global derin güç varsa, Amerika’nın asıl istediği koalisyon, AK Parti ile HDP arasında kurulabilecek olanı." yorumunu yaptı.

Turgut'a göre CHP-AK Parti koalisyonu yerine AK Parti-HDP koalisyonu kurulursa, o malum haritadaki "Türkiye'nin bölünmesi" planı gerçekleşmiş olacak...

İşte Turgut'un o yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Yıllardır yazıp durduğum bir gizli harita olayı vardı.

İşte o haritanın mimarı Amerikalı, tam seçim öncesinde yine Diyarbakır’daydı.

Aslında bunu yazmayacaktım; çünkü kimsede yersiz vehimlere yol açmayı, kimseyi yersiz töhmet altında bırakmayı istemiyorum. Ama aşağıda anlatacağım bazı gelişmeler, bunu yazmaya zorunlu bıraktı beni.

Buna geleceğim ama ilk önce o eski olayı bilmeyenler için tekrar yazmalıyım.

Amerika’da muhabirlik yaptığım yıl (1994) bir gün Washington’daki Pentagon binasında bana bir Amerikalı yetkilinin odasındaki toplantıda üzerinde konuşulan bir gizli harita gösterilmişti.

O yetkilinin odasında Barzani ve Talabani’nin temsilcilerinin yanında PKK temsilcisi de vardı. Gösterilen haritada Türkiye’nin güneydoğusu da olmak üzere yeni bir Kürt devleti oluşumu görülüyordu.

O toplantıyı düzenleyen yetkilinin seçim öncesinde Diyarbakır’da olduğunu öğrenince hem şaşırdım hem de “Ne yapmalıyım?” diye düşündüm. “Bu olayı yazsam, kimbilir kimler bunu istemediğim sonuçlar için kullanacaktır” diye korktuğumdan yazmayayım dedim. Ama baktım ki bazı çevreler, Amerika’nın ve global derin güçlerin bir AK Parti-CHP koalisyonu kurmasını istediğini yazıp duruyorlar.

Onlar, kafalarında oluşturdukları komplo teorilerini sanki gerçekmiş gibi yazarak Türkiye’ye kötülük yapan insanlar.

Eğer gerçekten bir global derin güç varsa, Amerika’nın asıl istediği koalisyon, AK Parti ile HDP arasında kurulabilecek olanı. Çünkü zayıflamış bir AK Parti ile güçlü bir HDP’nin o haritada ortaya konulmuş iradenin gerçekleşmesi yolunda kullanılabileceğini düşünüyorlar.

Yazmaktan çekindiğimi söyledim, şimdi neden çekindiğimi açıkça söylemeliyim.

HDP benim için gerçekten çok önemli bir parti. Onun Meclis’te bu kadar güçlü temsil edilmesi, Türkiye’de çok uzunca zamandır özlenen demokratik bir gelişmedir.

HDP, eşbaşkanının dediği gibi artık gerçekten bir Türkiye partisidir. Bilinçli olarak Türkiye’nin bölünmesi için çalışacağını düşünmediğim gibi HDP’nin, o haritada yer alan bölmeci iradeye karşı duracak bir parti olduğuna da inanıyorum.

Ama şu gerçek de var: HDP’nin oyları aldığı bölgeleri harita üzerinde renklendirirseniz, o gizli haritada oluşturulan yeni Kürt devletinin Türkiye bölünümü çıkıyor ortaya.

Şimdi Amerika’da bu durumu kullanmayı deneyecek bazı karanlık güçler gerçekten de var.

Bu yüzden HDP, ne kadar önemli, ne kadar kritik noktada olduğunu görüp, onun bilinçli davranmasına ne kadar ihtiyacımız olduğunun farkına varıp, çok sorumlu ve Türkiye bütünlüğü için hareket etmek zorunda.

Amerika’nın bir AK Parti-CHP koalisyonu istediğini yazıp çizenler, aslında belki bilinçli belki de bilmeden hedef şaşırtıyorlar. Global güçlerin asıl istediği, bir AK Parti-HDP koalisyonudur.

Çünkü İsrail destekli Amerikan derin güçlerinin asıl amacı, o haritada yer alan iradeyi hayata geçirmeye elverişli ortamı yaratmaktır.

Bir AK Parti-CHP koalisyonu, Türkiye’ye özlediği huzur ortamını sağlayacağı gibi bizleri global güçlerin oyunlarına teslim etmeden ama onları da karşısına almadan Türkiye’yi hak ettiği yerlere taşıyabilecek koalisyondur.

ÇOK OKUNANLAR