MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut vatana hizmet etmiş

Serdar Turgut Rojin yazısından çok pişman olmuşa benziyor. Ancak yazının bir de olumlu tarafı varmış...

Serdar Turgut vatana hizmet etmiş

GAZETECİLER.COM
Serdar Turgut'un gündemi sarsan yazısı hala herkesin dilinde!
Kimisi Serdar Turgut'a arka çıkarken kimisi Turgut'u fena halde eleştiriyor.
Serdar Turgut da bu konuya epey takılmış olmalı ki, bugün hala aynı konu üzerinde duruyor.
Ama bu kez özür dilemiyor...
Aksine 'o yazı'nın 'Vatana hizmet' olduğunu açıklıyor.
Neden mi böyle düşünüyor Serdar Turgut?
Sözü kendisine bırakalım...

"PKK ile Türk solunun arası uzun zamandır limoniydi.
Arayı düzeltme girişimleri PKK'nın muhataplarını gerçek solcu olarak görmemeleri, Türk solunun ise terör nedeniyle onlarla konuşmakta zorlanması nedeniyle bir türlü sonuçlanamıyordu.
Benim yazım üzerine ÖDP'li kadınlar Kürt tarafına sahip çıkmaya başladılar ve ilk kez uzlaşma konusunda somut bir adım atılmış oldu.
Bu tarihi uzlaşmanın oluşmasında benim de rolüm büyük. Bu adımın Türkiye'nin geleceği açısından anlamlı ve önemli olduğuna inanıyorum. En azından bir maddi temel oldu gelecekte daha somut işbirliği adımlarının atılması açısından.
Bu arada Kürt kadınları ile Türk kadınları da kendilerine ortak nefret hedefini buldular. Bu da ülkenin bütünlüğü açısından son derece önemli bir gelişme.
Açıkça söylemeliyim; planlamamıştım bütün bunları ama yine de olduğu için sevindim. Gelişmelerde biraz payım olduğu için mutlu oldum... Bu Antonio Gramsci'yi bile şaşırtacak bir tarihi uzlaşma oldu. Ahlak sınırları ile oynayan yazıları yazmamı engellemek isteyenler de koalisyona katıldılar. Birleşik cephe büyüdü. Yıllardır solcu arkadaşlarla yapamadığım şeyi düşünmeden, planlamadan yapmış oldum."

Bu kadarla da kalmıyor Serdar Turgut...
Medya sitelerinin Turgut için çifte standart uyguladığını, o yazı hakkında olumlu yazıların manşetlere çekilmediğini, sadece eleştirilerin manşetlerde yer aldığını söylüyor.
Sonra da Hıncal Uluç'a desteği için çok teşekkür ediyor.

BAZI GAZETECİLERE SÖZÜM OLACAK

Çok açık bir çifte standart var ortada. Acaba bu benim bu insanlar için geçmişte aşağılık olduklarını, karaktersiz olduklarını söylememden mi kaynaklanıyor diye düşündüm. O fikirlerim değişmiş falan değil. Son gelişmelerle daha da güçlendiler. Benim gibi insanların bu dünyada fazla arkadaşı olmaz. Çünkü çıkar için kimseye yatırım, yalakalık filan yapmayız. Düşündüğümüzü tak diye söyleriz. Son yapılan ilkesizliklerin, karaktersizliklerin peşini bırakmayacağım. Yazıda hesaplaşacağım bu gazeteci bozuntularıyla. Gerekirse davalar da açacağım.

HINCAL ULUÇ'UN BÜYÜKLÜĞÜ

Büyüklüğünü tekrar gösterdi. Yaşım müsait olsaydı ona tekrar abi demeye başlardım. Ama daha önce söylediğim gibi benim ona bu yaşımda abi demem onun karizmasını bozabilir. Meseleye her zamanki soğukkanlı, deneyimli, bilgiç, filozof tavrıyla baktı ve benim için anlamı büyük olan bir yazı yazdı dün...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar