MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut neden özür bekliyor!

Serdar Turgut “Özür bekliyorum” dedi; diğer yandan da “Özür dileseler bile kabul etmeyeceğim” diye tepki gösterdi.

Serdar Turgut neden özür bekliyor!

GAZETECİLER.COM – İmralı görüşmelerinin yeniden başlaması ve Newroz’da Öcalan’ın terör örgütünün ateşkes ve sınır dışına çekilme kararını açıklaması,Türkiye'de ve dünyada farklı yankılar uyandırdı.

Habertürk yazarı Serdar Turgut, bu sürecin hemen ertesinde İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili yine ilginç bir analiz kaleme aldı.

Serdar Turgut, köşesinde ABD ve İsrailli neocon’lar tarafından hayata geçirilmek istenen Büyük Kürdistan Projesinin Başbakan Erdoğan’ın müdahalesi ile ortadan kalktığını ileri sürdü. Bu iddiasını Washington’da görev yaparken –tesadüfen–  gördüğü bir haritayı anlatarak destekleyen Turgut’un yazdığına göre Obama, “Ortadoğu Türkiye’siz olmaz” diyerek İsrail’in özür dilemesine nezaret etmişti.

Ancak Turgut’un köşesinin ilginç olan yanı, bu ilginç iddiaları ve daha önce de yazdığı harita olayını tekrar dile getirmesi değildi. Turgut bir yandan kendisine dönek, hain, AK Partili, satılmış diyen eski dostlarına sitem etti ve “Özür bekliyorum” dedi; diğer yandan da “Özür dileseler bile kabul etmeyeceğim” diye tepki gösterdi.

İşte Turgut’un yazdıkları:

BEN DE BİR ÖZÜR BEKLİYORUM

Yıllardır "Türkiye merkez ülke olacak; bölgenin lideri, büyük abisi olacak" diye yazdım durdum.

YAZILARIMI HAİNLİĞİMİN DELİLİ SAYDILAR

Bazı iflah olmaz çevreler bu yazıları daima benim kendimi satmamın delili, benim artık AK Partili olmamın kanıtı olarak anlattılar. Bu yalana inananlar da oldu. Bir gün haklı çıkacağıma inanarak hiç geri adım atmadım, yoluma devam ettim. Yıpratma kampanyası da sürdü.

PEKİ ŞİMDİ NE OLDU?

Duygularıyla düşünen doğal çevremdeki bazı arkadaşlar ile aramız bozuldu ama o kadar. Şimdi ne oldu? Benimle bozuşmaya çok istekli aynı insanlar, olan bitenden şaşırmış haldeler ve Erdoğan'ın hakkını teslim etmeye başladılar.

BU İNSANLARI HAYATIMDA İSTEMİYORUM

"Bir özür bekliyorum" dedim başlıkta, ama gelse bile kabul etmeyeceğim. Çünkü çapsız önyargılı insanlarla muhatap olmak istemiyorum. Güzele güzel diyemeyen, doğruya doğru diyemeyen bu insanları artık hayatımda istemiyorum.