MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut çark edince olanlar oldu!

Serdar Turgut ve Nihal Bengisu Karaca, İki'de Bir programında Davutoğlu ve dış politika konusunda farklı görüşler dile getirdi

Serdar Turgut çark edince olanlar oldu!
GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında Serdar Turgut şov sürüyor! Turgut 'romantik' deyip sert eleştirdiği dış işleri bakanına bu kez övgü dizince Nihal Bengisu Karaca'nın müdahalesi ilginç diyaloglara yol açtı.

Serdar Turgut
ve Nihal Bengisu Karaca, İki'de Bir'de Ahmet Davutoğlu polemiğiyle dikkat çekti. Turgut Geçtiğimiz günlerde  hükümeti ve dış işleri bakanı Ahmet Davutoğlu'nun dış politada romantik davrandığını söylerken bunun yol açtığı tehlikelere işaret etmişti.

Ancak bu hafta işler değişmiş. Turgut, Davutoğlu ile ilgili övgü dolu ifadelerde bulununca Nihal Bengisuu raya girdi ve Turgut'un önceki sözlerini hatırlattı.

Serdar Turgut’un, Ahmet Davutoğlu için “İğneyi ona çuvaldızı kendimize batırmalıyız. Teoriyi pratiğe dönüştürmenin sıkıntısını yaşıyor, risk almayı seviyor, riski sevmeyen Dışişleri bürokrasisine canlılık getirdi” sözleri Nihal Bengisu Karaca tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Nihal Bengisu Karaca’nın “Görüşlerinizde bir yumuşama olduğunu görüyorum, çünkü geçen programlarda bu politikaları romantik bulmakla itham etmiştiniz, hatta bana da aynı şeyi söylemiştiniz” çıkışına  Turgut’tan ilginç bir yanıt geldi:  "Bu hafta  biraz düşündüm. Artık Davutoğlu hoşuma gidiyor, macerayı riski seviyor. Davutoğlu’nu biraz kendime benzettim. Korkmaması hoşuma gidiyor, seviyorum ama kendisini hala hayalci de buluyorum.

Nihal Bengisu Karaca, “Ben Davutoğlu’nu hayalci bulmuyorum, daha dün ABD Başkanı Wilson onuruna verilen ödülü aldı. Gazze’de ablukanın gevşemesi söz konusu” cümlesine Turgut, “Ama o ödül verildiği için bazı temsilciler karşı çıktı” eleştirisinde bulundu.  Karaca, bu sözlere karşılık şöyle dedi: “Amerika’dan çok farklı haberler geliyor, gelecek de. ABD homojen değil gelen sesleri ABD’nin görüşü gibi görmemeliyiz. Mesela JİNSA ( Amerika’daki Yahudi bir kuruluş) ‘Türkiye NATO’dan çıksın’ dedi. Şimdi biz Türkiye olarak bu haberleri ciddiye alıp, haber yapıyoruz. Türkiye batıdan uzaklaşıyor mu denilen bir dönemde Davutoğlu bu ödülü alıyor. BM Güvenlik konseyinde İsrail saldırısının  kınanmasını sağlattı. 2006 İsrail’in Lübnan saldırısı, 2008 İsrail’in dökme kuşun operasyonu bile BM tarafından kınanmamıştı. İşte bu diplomatik başarıdır.”



Serdar Turgut’un “Siz İran’ın Gazze’ye Müslüman kardeşlerime iyilik yapayım diye mi gemi gönderdiğine düşünüyorsunuz, o zaman siz safsınız” sözlerine Karaca, “O zaman siz de kötü niyetlisiniz” diye yanıt verdi.

Serdar Turgut’un “Davutoğlu’nun dili de dahil güç dili kullanılır, diplomaside böyle etkili olunur tezine, karşılık Karaca şöyle konuştu: “Kuru kuruya güç olmaz, güç hakkaniyet, ilkeselliğe dayanmayan güç meşruiyet kazanmaz. Bu prensiplerle yola çıkarsanız güç anlamlı olur.” 
Yorumlar