MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut canlıda Sabah yazarıyla kapıştı!

Medyada İsrail'den Sonra İran polemikleri başladı. Serdar Turgut ve Mahmut Övür canlı yayında Habertürk ekranlarında kıran kırana İran krizini tartıştılar.

Serdar Turgut canlıda Sabah yazarıyla kapıştı!
GAZETECİLER.COM
Medyanın ana gündemi dış politika olmaya devam ediyor. İsrail'den sonra İran krizinin damgasını vurduğu siyasal gündem medyada da yeni polemikler doğurdu. Habertürk ekranlarında yayınlanan 1 Gün, Serdar Turgut ve Mahmut Övür arasındaki tartışmayla dikkat çekti.

İran için uluslararası yaptırımlar uygulanması için yapılan oylamada Türkiye'nin 'Hayır' oyu vermesi gündeme bomba gibi düşünce ekranlarda dış politika tartışmaları damga vurdu. Serdar Turgut hükümetin dış politikada izlediği çizgiyi çok tehlikeli bulurken, Sabah yazarı Mahmut Övür ise dış politikadaki yeni politikaların doğru ve gerekli olduğunu iddia edince stüdyoda sert bir tartışma yaşandı.

SERDAR TURGUT'DAN FELAKET SENARYOSU

Turgut hükümetin ülkenin geleceğini riske attığını söylerken, yalnız ve güçlü düşmanlar edinmiş bir Türkiye portresi çizdi. 'Korkmamız gerekir çünkü ABD ve İsrail el ele verir ekonomisi batmış ve savaşamayacak bir Türkiye yaratabilirler' diyen Turgut dış politikada içini dolduramayacağımız bir cürret ve iddia gösterdiğimizi söyledi. Habertürk yazarı bu politikanın sonuçlarının çok kötü olabileceğini ısrarla vurgulayınca Mahmut Övür'den itiraz geldi. Sabah yazarı dış politikada artık korkularla hareket edilemeyeceğini söylerken 'artık yeni şeyler yapmak gerek' dedi. 'Dünya değişiyor, kavramlar, tanımlar değişiyor, bu korkuyla nereye gideceğiz?' diyen Övür, hükümetin politikalarını doğru bulduğunu söyledi.

İşte o anlar:

Yorumlar