MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut bir akşam TV izler ve olaylar gelişir!

Serdar Turgut bugün ilginç bir şey yapmış ve güncel hayata dönmüş. Acun Ilıcalı'nın son TV işi olan 'Yetenek sizsiniz' adlı yarışmayı izleyen Turgut programı analiz etmiş.

Serdar Turgut bir akşam TV izler ve olaylar gelişir!

GAZETECİLER.COM

Serdar Turgut bugün ilginç bir şey yapmış ve güncel hayata dönmüş. Acun Ilıcalı'nın son TV işi olan 'Yetenek sizsiniz' adlı yarışmayı izleyen Turgut programı analiz etmiş.

Yetenek Sizsiniz

Acun Ilıcalı’nın yeni yarışma programını ailece birlikte televizyon seyredelim gibi travmatik fantezimiz yüzünden iki haftadır mecburen seyrediyorum. Yarışmada dikkatimi çeken jürinin tavrı oldu. Jüri biraz marjinal kaçan, farklı olmaya çalışan  hiçbir gösteriye prim vermiyor, hoşlanmıyor bunlardan. Daha çok şarkı söyleyenleri ve şarkıları ile seyircileri coşturanları ön plana çkarıyor gibi. Daha henüz bir nota duyulmuşken hemen kalkıp oynamaya başlayan insanların ülkesinde şarkı söyleyerek seyirci coşturmak dünyanın en kolay işi. Ama bu arada jürinin eğilimleri nedeniyle farklılık ortaya koymaya çalışanlar kolayca harcanabiliyor.
Örneğin; bu haftaki yarışmada kovboy kılığında sahneye çıkan orta yaşlı bir adam vardı. Hareketleri ses efektleri de yapıyor ve bir kovboy hikâyesi anlatıyordu. Belki olağanüstü bir şov değildi ama adamın geldiği yeri, eğitimini göz önüne alıp hayal dünyasının zenginliğini ve kendisine tamamen yabancı bir kültür ile ilgili yorum yapma cesaretini de ödüllenmek gerekiyor diye düşünüyorum ben.
Bu ülkede tribünlere oynayanlara daima prim verilir. Çoğunluğun bilmediği ve anlamadığı işlere soyunanlara ise tuhaf insan muamelesi yapılır. Ülkemizde bir sirk olamaması da belki bu yüzdendir. Bu yarışmada jüri hem tribünlere oynayanlara prim veriyor hem de arada bir kararları için direkt olarak seyircilere soruyor. Bu olmaz. Biraz farklı olmaya çalışan ve uğraşanları da teşvik etmek de bence gerekiyor.
Bu arada yarışmaya katılanlar arasında break dansı yapan grupların sayısının çok fazla olması da ülkemizde kültürün hızla varoşlaştığını gösteriyor. Ben jüride en çok Ali Taran’ın tavrına şaşıyorum. Taran’ı ben yaratıcı zekâya sahip olan, farkılı olandan kokmayan ve farklılığa prim veren bir insan olarak bilirdim Ama ne yazık ki bu yarışmada jüri üyesi olarak o da tribünlere oynamaya başladı.Bu yarışmada sonunda sahnede en iyi kolbastı oynayan birinci olursa hiç şaşırmam.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar