MEDYA KÖŞESİ

Senin hiç aklına 'pez.....' demek gelir mi?

Gülay Göktürk, köşesinden Nagehan Alçı'ya destek verdi ama söylemi okurların tepkisini çekecek kadar sert!

Senin hiç aklına 'pez.....' demek gelir mi?
GAZETECİLER.COM - Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk bugün köşesinde Nagehan Alçı'ya açık mektup yazdı.

SÖZCÜ BAŞYAZARI ALÇI'YA BÖYLE YÜKLENDİ
Sözcü gazetesinin Tokmak imzalı başyazısında da Nagehan Alçı konu edilmişti bugün.

Nankörlük başlıklı yazıda, "Atatürk'e son dönemde yapılan saldırılar üzücü ve yüz kızartıcıdır. Hele bu saldırıların başını bir kadın gazeteci çekiyorsa bu daha da utandırıcıdır." diyen yazar şöyle devam etti:

"Atatürk sayesinde özgürlüğe kavuşmuş olan Türk kadınlarının onu baş tacı etmeleri gerekirken, içlerinden aklı kıt birinin çıkıp televizyonda "Atatürk dikatatördü" diye saçmalaması (...) nankörlük değil de nedir?

Dişili-erkekli yalakalar, hokkabazlar ne yumurtlarsa yumurtlasın, bu ülkedeki Atatürk sevgisi bitmeyecektir."

Birsüre önce Nihat Genç tarafından çirkin bir yazıyla eleştirdiği Nagehan Alçı'ya destek veren Göktürk, "Şu adi saldırganın böyle biri haline gelmesine neden olan cinsel travmalarını, cinsel kimlik ve cinsel işlev bozukluklarını incelemek benim işim değil; tedavisi imkansız bir iktidarsızlık sorunu mu, çaresiz bir abazanlık türü mü bilemem, en iyisi bunu uzmanlara bırakmak.." dedi ve şöyle devam etti yazısına:

ÇİRKİN DİYEMİYORLARSA OROSPU DEMEYE GETİRİRLER

En fazla sıkıştıkları noktada, sana "en zayıf" olduğunu sandıkları noktadan saldırırlar. En eciş bücüş olanlar bile sana "çirkin, yaşlı, şişko, sakil" diyerek canını acıtmaya çalışır. Eğer çirkin diyemeyecekleri kadar güzelsen o zaman da "orospu" demeye getirirler. Yani çıkış yoktur; çirkinliğin en büyük suçundur. Ama güzelliğin de öyle.

En güçlü silahları "hafifmeşreplik" imalarıdır. Sürekli açığını kollar, en küçük bir fırsat yakaladılar mı saldırırlar. Bu imalardan korunmak için, bir erkekten on kat "mazbut" olman, hiçbir açık vermemen gerekir. Ama bu da kâr etmez. O kadar mazbut olursan, bu defa da "namus kumkuması" diye dalga geçerler...

YA KOCA BULMAYA ÇALIŞIYORSUNDUR YA DA EVDE KALMIŞSINDIR

Cinsiyetini sakınmadan ortaya koyarsan, kışkırtıcı olmakla eleştirilirsin, kadınlığını fazla gizlersen, bu defa da erkeksiliğinle alay edilir.

Genç ve bekârsan, koca bulmaya uğraştığını ima ederler. Genç değilsen, bu defa da evde kaldığın için hırçınlaştığını söylerler.

SENİN AKLINA "PEZEVENK" DEMEK GELİR Mİ?

Bir zamanlar onlardan biri bana "mama" demişti, solcu genç kızları "liberalizmin kötü yoluna düşürdüğüm" için! Benzetmeye bakar mısın? Senin, "Kemalizm dini" için misyonerlik yapanlara pezevenk demek hiç aklına gelir mi? Ama onların aklına sadece bu gelir. Tepeleri attı mı, tek bir tema vardır cephaneliklerinde: fahişe, sürtük, orospu...

GAZETECİ OLMAK ZORDUR KADIN GAZETECİ OLMAK DAHA DA ZOR

Gazeteci olmak, aydın olmak, fikir üretmek zordur bu ülkede. Ama gördüğün gibi hem kadın olup hem de gazeteci, yazar ya da aydın olmak daha da zordur. Muarızların, fikirlerinle baş edemedikleri her noktada bedenine saldırır. Cinsiyetini her türlü provokasyona açık bir alan olarak yanında taşırsın hep. Elin yüreğinde, kimin ne zaman bu alana saldıracağını beklersin.

Bu arada yapmaman gereken tek şey, "çirkefi üzerine sıçratmamak" için dilini ve kalemini tutmak; kendini sansür etmektir.

Çünkü onların tek istedikleri de budur.

ÇOK OKUNANLAR