MEDYA KÖŞESİ

Semercioğlu Gazeteciler.com'u okusaydı...

Köşesinde Kadir Topbaş'ın ilanını yorumlayan Cengiz Semercioğlu eğer GAZETECİLER.COM'u okumuş olsa bu yanlışı yapmayacaktı.

Semercioğlu Gazeteciler.com'u okusaydı...
GAZETECİLER.COM - Cengiz Semercioğlu, Hürriyet'in Kelebek ekindeki köşesinde dün pek çok ulusal gazetenin birinci sayfasında yer alan Kadıköy-Kartal Metrosu ilanının kendi gruplarının gazetesi Posta'da neden yer almadığının izini sürdü...

İşte  Kadir Topbaş'ın ilanı başlıklı yazısında Semercioğlu'nun anlattıkları:

SEMERCİOĞLU GAZETECİLER.COM OKUSAYDI...
 Semercioğlu haklı olarak ilanı veren Büyükşehir'in medya planlama ajansına "işini iyi yapmamışlar" diyor ama bir konuda da ciddi olarak yanılıyor.

Yanıldığı konu Cumhuriyet'in muhalif çizgisinden dolayı ilan alamadığı.

Dün Cumhuriyet'in avukatı Akın Atalay'ın GAZETECİLER.COM'a yaptığı özel açıklama, gazetenin ilan geldiği halde yayınlamamayı tercih ettiği yolundaydı.

Semercioğlu eğer GAZETECİLER.COM'u okusa "Cumhuriyet ve Sözcü'de yoktu ilan... Hadi bu gazetelere sert muhalefet yaptıkları için ilan verilmedi diyelim..." yazmamış olacaktı.
"Dünkü gazetelerin neredeyse tamamının birinci sayfasında, üç sutun boydan boya Kadir Topbaş imzalı bir ilan yer aldı.

Büyükşehir belediyesinin metro çalışmalarını anlattıktan sonra, Kadıköy-Kartal metrosunun dünkü açılışını duyuruyordu ilan.
Hürriyet, Milliyet, Sabah, Habertürk'ün dışında Vatan, Radikal, Akşam, Taraf, Star, Zaman, Yeni Şafak, Türkiye, Akit, Bugün gazetelerinde de aynı ilan, aynı şekilde birinci sayfada yer aldı.

HADİ CUMHURİYET MUHALEFET YAPIYOR

Cumhuriyet ve Sözcü'de yoktu ilan... Hadi bu gazetelere sert muhalefet yaptıkları için ilan verilmedi diyelim...
Peki ya Posta'ya?

Bütün ulusal yayın yapan gazetelere (Cumhuriyet ve Sözcü dışında) ilan verilirken Türkiye'nin en çok satan gazetelerinden birinde metro açılışının halka duyurulduğu ilan yer almadı.

RIFAT ABABAY NE DİYOR?

Posta'nın yayın yönetmeni Rıfat Ababay'a sordum.

"İnan ki ben de bilmiyorum. Halk duysun diye duyuru hazırlıyorlar ve aralıksız 8 yıldır satışlarda zirvede olan Posta'ya vermiyorlar. Kadir Bey'le aramda en ama en küçük bir husumet de yok" yanıtını verdi.

Öyleyse  problem Büyükşehir'in medya planlama ajansında, demek ki derslerine iyi çalışmamışlar.

ÇOK OKUNANLAR