GÜNÜN MUHABİRİ

Sefa Karahasan

Milliyet

Sefa Karahasan
GAZETECİLER.COM - Komşu Yunanistan'ın içine düştüğü ekonomik kriz ve Türkiye'nin sadece sınır komşularına değil, tüm Ortadoğu'da bir aktör olarak yükselişi yanıbaşımızdaki sorunlu ada Kıbrıs'ı deyim yerindeyse unutturdu, geri plana düşürdü. 

Ancak Kıbrıs kuzeyi ve güneyi ile yaşamaya, ilginç haberlere konu olmaya devam ediyor. Bugünkü Milliyet'in manşetinde olduğu gibi...

Kıbrıs Rum Kesimi lideri Anastasiadis, Milliyet'ten Sefa Karahasan'a babasının hikâyesini anlattı. Kıbrıslı Türk bir ailenin yanında büyüyen Hrisanthos Anastasiadis, 1974'te Rum polis subayı iken Türklerin köyünü EOKA'cılardan kurtarmış. 

Şu an Rum Kesimi'nin lideri Anastasiadis'in babası Hrisantos, yoksul bir ailenin çocuğu olarak aynı köyde yaşayan Kıbrıslı Türklerin yardımları ile büyümüş. Kıbrıslı Türk köylüler, Hrisantos’a yiyecekler verirlermiş. Bu şartlarda büyüyen Hrisantos, polis subayı olduktan sonra bunları unutmamış. EOKA’cılar köyü basmış ve Türk erkekleri toplamak istemiş. Köylüler Hrisantos’u arayınca hemen olay yerine gelmiş ve ‘köylülerin kılına dokunursanız, sizi mahvederim’ demiş. Sonra EOKA’cılar köyü terketmek zorunda kalmış.

Milliyet'in Kıbrıs temsilcisi Karahasan'ı günün muhabiri seçmemize neden oldu. 
ÇOK OKUNANLAR