MEDYA KÖŞESİ

Seda Sayan burun kıvıranlara da 'kapak oldu'

"Böyle de star mı olur!" diye burun kıvıran iyi eğitimli kızlarımıza bu kapak 'kapak olmuş'tur"

Seda Sayan burun kıvıranlara da 'kapak oldu'
GAZETECİLER.COM - "Kadınlarının genelde kuaförde saç yapımı sırasında tükettikleri kadın dergileri liginde çıkan büyük kavganın farkında mısınız?"

DenemeSoruyu soran Cüneyt Özdemir. Radikal'deki köşesinde "Düne kadar plazaların steril ortamlarında aklı başında eğitimli ve beyaz Türk genç kızlarımız tarafından çıkartılan aylık kadın dergilerinde hep aynı yüzleri görürdük." yazdı ve şöyle devam etti:

"Yeni dizisi ile konuşulan parlak eğitimli oyuncu kızımız, albümü çıkmak üzere olan Avrupai popçu kızımız, adını bildiğimiz ama asla kendisini ülkemizde göremeyeceğimiz Hollywood'daki ünlü kızımız. Kapak sıralaması aynen böyle etliye sütlüye hatta çoğu zaman Türkiye'nin gerçeklerine dokunmadan basılır giderdi. Sonuçta herkesin yerinde olmak istediği, ulaşamadığı, imrendiği insanların yer aldığı bu kapak dünyasına da oldukça alışılmıştı.

Derken bu alışkanlığı Marie Claire bu ay kapağı ile yerle bir etti. Marie Claire cesur bir kararla Seda Sayan'ı kapağa taşıdı, bir de yanına 'Blue Jean gibi kadınım' manşetini kondurunca steril dünyaların hanım kızları arasında kıyametler koptu.

Tabii kıyameti koparanlar açıktan "Ne işi var o Kadırgalının bizim imrendiğimiz ve iyi kızlarla donattığımız steril dünyamızda?" diyemeyecekleri için yok "O fotoğraflar Photoshop'lu mu", yok "Seda Sayan'ın beli o kadar ince mi?" diyerek Marie Claire'e giydirmeye başladılar.

Aslında mesele bal gibi de Seda Sayan'ın Türkiye'ye yabancı bu steril dergi dünyasının bir klişesini allak bullak etmesiydi. Seda Sayan'ın söyleşisi de aslında kapakta yer alması kadar ilginç. Özetle "Benim alaturka bir algım, modern bir hayatım vardır" diyor. Az bile demiş. Seda Sayan'ın yaşam hikâyesini, aylar hatta yıllarca kapaklardan indiremedikleri California köylüsü Megan Fox ile karşılaştırsalar onlar da roman olabileceğini görebilirlerdi. Seda Sayan'ın Türkiye'de onlarca celebrity arasında yapılan güven endeksinde bir numara gelmesi de bu hikâyenin sonucu.

Sevin ya da sevmeyin, Seda Sayan'ın hayat hikâyesinde gerçek bir Türk starı ve başarı öyküsü gizli. Bunu görmezden gelip "Böyle de star mı olur!" diye burun kıvıran iyi eğitimli kızlarımıza bu kapak (yine Seda Sayan'dan ödünç aldığımız bir cümle ile özetlersek) 'kapak olmuştur'. Steril dergi dünyasında artık ezber bozulmuştur. Bravo Marie Claire.

ÇOK OKUNANLAR