MEDYA KÖŞESİ

Seçim gecesi Show Haberin başarısının sırrı

Tamam Ali Kırca tabii ki var ama bir isim daha Show TV'nin ratinglerine rating kattı! Hatta bir sonraki seçim için söz bile verdi!

Seçim gecesi Show Haberin başarısının sırrı

Diğer kanallar 3-5 kuşak reklam girerken Show TV 13 kuşak reklamıyla rakiplerini geçti. Peki birinciliğin tılsımı neredeydi? Grafikler ve Ali Kırca faktörü vardı ama başka bir şey de olmalıydı. İşte o başka bir şeyi Yeni Şakaf gazetesi yazarı Bekir Hazar seçim gecesi Show TV'nin en büyük silahını yazdı.

(...) O tılsım Sabah yazarı Yavuz Donat'ın ekranda olmasında yatıyordu. Türkiye'deki tüm illerde hangi adayda yanlış, hangisinde doğru karar alındı, hangi parti neden kaybetti tek tek, isim isim veriyordu Donat. Tüm vilayetleri gezmişti çünkü seçim öncesinde. Seyirci “Bu şehirde neden kaybettik”in cevabını ister.

Peki Yavuz Donat neden kendi grubunun kanalında değildi? Gol mü atmıştı atv'ye. Bu sorunun cevabını merak ettim. Meğer Show Haber'in haftasonu anchormanı Korcan Karar tam 4 ay öncesinden söz almış Donat'tan. Ve dahası tam 4 aydır her hafta arayarak teyit almış. atv haber kendi binasındaki, büyük seçim gecesi silahını aramamış. Hiç aranmayınca da Yavuz Donat Show tv'ye geliyor. Hatta Ankara'dan tüm yol masraflarını dahi kendi ödeyerek. Show'un “Biz ödeyelim” teklifini kabul etmeyerek. Grubun patronu Çalık'ın seçim günü onu aradığını biliyorum. “Neden bizim kanalda değilsin” sorusuna cevap aradığını da. atv'den teklif gelmediğini öğrendiğini de.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar