MEDYA KÖŞESİ

Seçilmemi engelleyeceklerini biliyordum ama...

Sırrı Süreyya Önder'in tepkisi kısa süre önce yazmaya veda ettiği Radikal'de, Genel Yayın Yönetmeni'nin köşesinde tepkisini dile getirdi.

Seçilmemi engelleyeceklerini biliyordum ama...
GAZETECİLER.COM - YSK tarafından BDP'nin bağımsız adaylarının veto edilmesine Sırrı Süreyya Önder, eski yöneticisi Eyüp Can'ı arayarak tepki gösterdi.

Kısa süre öncesine kadar köşe yazdığı Radikal gazetesinin Genel Yayın Yönetmenine "Valla kardaş benim vekil seçilmemem için elinden geleni yapacağını biliyordum ama ülke barışını tehlikeye atabileceğini hiç hesaba katmamıştım." diyerek esprili üslubuyla tavrını dile getiren Sırrı Süreyya'nın sözlerine Eyüp Can da tepkisiz kalmadı ve bugün köşesini hasta olmasına rağmen bu konuya ayırdı:

Birkaç gündür evde, yorgan-döşek çok ağır bir griple boğuşuyorum. İlaçların da etkisiyle gözümü açacak halim kalmamış...

Ama bir anda telefonlar sağanak gibi yağmaya başlıyor.  İlk arayan Sırrı Süreyya.

Belli ki YSK'nın 12 bağımsız milletvekili adayını veto eden kararına çok içerlemiş. Sonuna kadar haklı.

Ama o yine de mizahı elden bırakmıyor:

"Valla kardaş benim vekil seçilmemem için elinden geleni yapacağını biliyordum ama ülke barışını tehlikeye atabileceğini hiç hesaba katmamıştım."

Yataktan fırlayacak gibi oluyorum...

Sırrı'nın bu esprisini "Her espride bir hakikat vardır" diyerek Yüksek Seçim Kurulu'nun çok değerli üyelerine ithaf ediyorum.

Hiç mi eliniz titremedi o kararı alırken?

Seçimlere iki aydan az bir zaman kalmışken ülke barışını tehlikeye atabilecek bir karara oybirliğiyle imza attığınızın hiç mi farkına varmadınız?

12 Eylül Anayasası'ndan kalma hukuki gerekçeler bu kadar mı bağladı gözünüzü?

2005'te TCK'da yapılan düzenlemeleri özellikle 53. maddeyi neden görmezden geldiniz?

Eyüp Can'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR