MEDYA KÖŞESİ

'Sayın Özkök faşizm çok ayıp bir şeydir!'

Radikal yazarı Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Özkök'e hitaben açık bir mektup yazmış ve çok ağır bir faşizm eleştirisiyle yüklenmiş...

'Sayın Özkök faşizm çok ayıp bir şeydir!'
GAZETECİLER.COM
Radikal yazarı Sırrı Süreyya Önder günün en çarpıcı köşelerinden birine imza atmış. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ü hedef alındığı yazıda incelikli ve etkileyici bir faşizm eleştirisi var.

Önder, Özkök'e 'faşistsin işte' dememiş ama deseydi de daha etkili olamazdı muhtemelen. Yazısını Özkök'e hitaben açık bir mektup olarak kaleme alan Radikal yazarı şöyle diyor:

"Sayın Özkök, benim Ahmet Kaya’ya yaptıklarınızı ‘kalleşlik’ olarak nitelememe hislenmişsiniz. İsmimi anıp anmama kararsızlığınız sürerken birdenbire ‘Süreyya Kardeş’iniz oluvermişim. Bana, medyada daha büyük bir iktidarım olsa ne tür manşetler atacağımı sormuşsunuz. Sorunuzun cevabı yazımın başlığındadır."

Sırrı Süreyya, bir ikinci dünya savaşı anektoduyla zenginleştirdiği yazısında Özkök'e şöyle sesleniyor:

"Siz bir röportajınızda en büyük korkunuzu, tekrar Dışkapı-Çinçin dolmuşlarına binmek zorunda kalmak olarak tarif etmişsiniz. İktidar ve güç tapınıcılığının böyle marazi yan tesirleri vardır. Ruh hallerimizdeki temel fark da budur. Biz ekmeksiz kaldığımızda, sofrasına bizim için fazladan bir tabak koyabilecek yüzlerce yoksul hane buluruz. Siz ekmeksiz kaldığınızda, eline ekmek verdiğiniz insanlar da dahil olmak üzere, ikram edilecek bir bardak çay bulamazsınız.
Kibri ve korkularınızı bir kenara koyup içtenlikle özür dilemeyi düşünün derim. Ben bu yazıyı, sanki siz değil de kızınız “Babama nasıl kalleş dersiniz” diye sormuş
kabul ederek yazdım. Siz mesela Ahmet’in kızı Melis’in gözlerinin içine bakarak yazdığınız şeyleri tekrar edebilir misiniz?"

Yazının tamamı için


ÇOK OKUNANLAR