MEDYA KÖŞESİ

Sayım Çınar'ın 'Kültür Tarafı'na sonbahar geldi

Yeni kitaplar, yeni projeler, transferler... Sektörden haberleri paylaşmaya devam edeceğim, Eylül çok sıcak geçeceğe benziyor.

Sayım Çınar'ın 'Kültür Tarafı'na sonbahar geldi
Sayım Çınar
sayimcinar@gmail.com

Yaz bitti, sonbahar yüzünü göstermeye başladı, sektörde hareketlilik de iyiden iyiye kendini gösteriyor. Yayınevleri yeni kitaplarını hazırlıyor, bana da ilk haberleri vermek düşüyor!

GÖBEKLİ TEPE İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYNAK

İlk haber Alfa Yayınları'ndan. Göbekli Tepe kazılarıyla bugüne dek bilinmeyenler Karl W. Luckert tarafından yazılan ve Alfa Yayınları'ndan çıkan Göbekli Tepe kitabında aydınlanıyor. Karl W. Luckert sadece Göbeklitepe'nin sembollerinin ne anlama geldiklerini ve mimari yapıyı anlatmakla kalmıyor; neolitik çağ insanının araç ve gereçlerini, yaşam eğilimlerini, gizemlerini, din anlayışlarını, avcı toplumunun davranış biçimlerini irdeliyor. Luckert'ın bu insanlık tarihi çalışmasında okuyucu,uygarlığımızın ilk basamağına giden yolda gizemli bir yolculuğa çıkacak. Göbekli Tepe okumaları arasında özel bir noktada olacak kitabı merakla bekliyorum.

SANAL HAYAT, GERÇEK AŞK

Kemal Sayar ve Berna Yalaz'ın birlikte kaleme aldığı Sanal Aşk Kapı Yayınları'ndan çıktı. Sanal Aşk, sanal hayatta gerçek aşkın izini sürüyor.

Artık insanlar birbirine değil telefonlarına bakıyorlar. İnternet bizleri uzaklardakilere yakın ederken, yanı başımızdakilerden de uzaklaştırmaya başladı. İlişkiler Facebook'ta kurulur, WhatsApp'ta sürdürülür, "arkadaşlık listesinden silerek" de bitirilir oldu. Oysa aşkın ve ayrılığın acısı her çağda can yakıyor. Teknoloji değişse de insan yüreği aynı kalıyor.

Bültendeki ifadeler iddialı: "Bu kitap sanal aşkları ve gerçek duyguları her yönüyle ele alarak, bir "internet profili"nden fazlası olan bizlere anlatan ilk kapsamlı eser. Okurken kendinize dair ilk kez fark edeceğiniz çok şey olacak." Merakla bekliyorum.

APRIL YENİLERİ HEYECAN VERİCİ

Stockholm ziyaretim öncesi April Yayıncılık editörü Nazlı Berivan ile buluştuk, sohbet Dünya Okuma Yazma Günü'nde yaptıkları ses getiren kampanyadan yeni kitaplarına, tezgahtaki çalışmalara geldi.

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü'nde İstanbul'un çeşitli bölgelerine kitaplar bırakan April takımı, devamında sosyal medyada hikayelerini paylaştı. Şehrin dört bir yanına bırakılan kitaplar, kitapları bulan okurlar ve karşılıklı paylaşımı izlemek hem çok eğlenceli, hem de umut vericiydi. Gelecek yıl için planları daha da büyükmüş ekibin, diğer şehirlerin de içinde olduğu büyük bir çalışma planlıyorlar.

Yeni sezonun öne çıkan kitaplarını da konuştuk, sırada Alper Canıgüz, Murat Menteş'ten yeni romanlar var. Dahası çeviri edebiyatta da ilgi çekici kitaplar hazırlanıyor, özellikle Bir Kuantum Romanı alt başlıklı Süperpoze çok ilgimi çekti. Büyük haber ise OT dergisinden ve Afili Filintalar'dan tanıdığımız Afşin Kum'un ilk romanı. Merakla bekliyoruz!

Yeni kitaplar, yeni projeler, transferler... Sektörden haberleri paylaşmaya devam edeceğim, Eylül çok sıcak geçeceğe benziyor.

ÇOK OKUNANLAR