ALKIŞ

Sayım Çınar

Sayım Çınar'ı alkışlıyoruz çünkü...

Sayım Çınar

Sayım Çınar, ses getiren röportajlarıyla çok konuşulan bir gazeteci.

Kimsenin aklına gelmeyen sorular yöneltebilen, önemli detayları yakalayabilen başarılı bir gazeteci refleksine sahip Sayım Çınar'ın bugün yayınlanan Tuğçe Tatari röportajı da büyük ses getirecek gibi görünüyor.

Son olarak Kandil'e giderek, PKK yöneticileri ile röportaj yapan Tuğçe Tatari'nin "iyi okullarda okumuş, güzel semtlerde oturmuş," Beyaz Türk imajına rağmen niçin medyada bir köşe bulamadığına da değinen Sayım Çınar, aslında Ayşe Arman gibi yüksek tirajlı yayınlarda köşe bulan ünlü röportajcıların yapamadığını yapmış.

Sayım Çınar, Tuğçe Tatari'nin veya başka gazetecilerin üzerinde çalıştığı "Kürtlerin sorunları" gibi konular nedeniyle merkez medya kurumlarında görmezden gelinip dışlanması sorununa da değinmiş:

"
(...)

Yeni Türkiye'de senin gibi gazetecilere ne kadar yer var?

Benim gibileri bilmem ama bana yer yok. 2 yılı aşkın süredir işsizim. Bugünün koşullarına baktığımda da bir umut ışığı görmüyorum. Ben gazeteciliğe kendi çabalarım, iraden ve kimsenin düşüncesine uymak zorunda kalmadan devam edeceğim. Ama kitap olur, ama bağımsız bir yayın olur...

(...)
"

Röportajı okumak için bu linki kullanabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR