GÜNÜN MUHABİRİ

Sayım Çınar

Gazeteciler.com

Sayım Çınar
GAZETECİLER.COM - "Sayım'ın Bavulu" dediğimizde hepiniz kimden bahsettiğimizi anlayacaksınız sanırım.

Yayıncılık ve medya dünyasının deneyimli ismi Sayım Çınar bir süredir Gazeteciler.com için röportajlar yapıyor. Hem okunuyor, hem konuşuluyor yaptığı röportajlar.

Sayım Çınar Kitapları ile de ses getiren gazetecilerin peşine düşüyor. Onlara öyle sorular soruyor ki, içlerinden geçenleri dahi çıkartıp gözler önüne seriyor.

Yetinmiyor, yeni yazarlar keşfediyor. Onları yayıncılık sektörünün delhizlerinden kurtarıp okurlara tanıtıyor.

Kendisi ile ne zaman konuşsak, ya bir röportaj için ünlü bir yazarın peşinde, ya röportajını hazırlamış yolluyor, ya da bilinmez bir diyarda yazı malzemesi topluyor.

Yine öyle oldu, geçen haftayı sessiz geçirince "Sayım Çınar'ın başına bir şey mi geldi" diye düşünürken biz, çalan telefon bizi kendimize getirdi. Sayım Çınar, 2014 Pekin Uluslarası Kitap Fuarı onur konuğu Türkiye'nin yayıncılık sektörünü, yazarlarını, dünyadaki tanınırlığını Pekin'de Metin Celal ile konuşuyormuş meğer.

Deneme

Kitap Fuarına katılmış, orada Türk ve Çinli yayıncıları gözlemlemiş, konuşmuş, tartışmış, gezmiş, dolaşmış...

Derler ya Anadolu'da, "yediğin içtiğin senin olsun, sen gördüklerini anlat bize..." Sayım Çınar da gördüklerini paylaşmaya başladı. Bugün Pekin Kitap Fuarından izleminler ve Metin Celal Röportajı var GAZETECİLER.COM'da.

Dolayısıyla Sayım Çınar da günün muhabiri köşemizde karşınıza çıktı. Ne diyelim, eline, kalemine sağlık Sayım Çınar.
ÇOK OKUNANLAR