MEDYA KÖŞESİ

Sayım Çınar: Gülten Dayıoğlu’ndan sekseninci kitap!

Yeni Yüzyıl gazetesi yazarı Sayım Çınar, bugünkü köşesinde haftanın kültür gündemini değerlendirdi. İşte Sayım Çınar'ın yazısı...

Sayım Çınar: Gülten Dayıoğlu’ndan sekseninci kitap!

Çocuk edebiyatı, imza günleri, yeni dosyalar, yeni kapaklar… Bugün CNR Kitap Fuarı’nda 13:00-14:30 saatleri arasında Mehmet Mollaosmanoğlu’yla yazarlar ve ilk romanları üzerine söyleşeceğiz, sizleri de bekliyorum! Yayın dünyası yine çok hareketli.

Buyrun haftanın kültür gündemine…

Gülten Dayıoğlu, çocuk edebiyatının adının dahi geçmediği günlerde, kelimenin tam anlamıyla tırnaklarıyla kazıyarak var ettiği bu alana yeni bir kitap daha kazandırmaya hazırlanıyor. 80 yaşındaki duayen yazarın eseri Yoksa Sen O Musun? yazarın 80. kitabı olacak. Yeni roman, genç okurlar kadar yetişkin okurun da ilgisini çekeceğe benziyor.

15. yüzyıldan Şaman kızı Bürküt ile 21. yüzyıldan Bengü’nün bir bedende buluşan hikâyesini kendine özgü, merak uyandıran diliyle anlatıyor Dayıoğlu. Yaşadığı kaza sonrası Bengü’nün ruhu paralel evrendeki geçmiş zaman katmanlarına savrulur. Orada Bürküt kızın ruhuna sığınıp onunla bütünleşir. Ta ki 2001 yılbaşı gecesine kadar… Bürküt ve Bengü’nün hikâyesi 22 Mart’ta Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini alacak. Gülten Dayıoğlu da okurlarıyla Bursa Tüyap Kitap Fuarı’nda buluşacak.

SENAR’IN VASİYETİ

Radi Dikici, Hıncal Uluç’un köşesinde her pazar yayınlanan yazı dizisinden tarih kitaplarında bile bulunması güç, enteresan, ilham verici olanları biraraya getirdi. Ortaya, Bizans’la Yaşamak kitabı çıktı.

Mart sonunda yayınlanacak kitap Bizans’a dair önemli bir okuma niteliğinde. Yazarın hazırlığı içinde olduğu bir diğer kitap Müzeyyen Senar’la ilgili. Senar’ın ikinci ölüm yıldönümünde yayınlanacak. İsmi, Müzeyyen Senar Efsanesi: O Bir Devdi, Bir Devirdi. 2005’te ilk kitabı Müzeyyen Senar Cumhuriyet'in Divası yayınlandığında Senar, Dikici’ye vasiyet etmiş bu kitabı. “On yıl sonra yeni bir kitap yazacaksın. Ölür müyüm, kalır mıyım bilmem ama bu sana vasiyetim” demiş.Ben de merakla bekliyorum.

ŞİİR, BİRAZ DAHA ŞİİR!

Yasakmeyve Kitapları, Komşu Yayınevi tarafından yayına hazırlanıyor. Bu ay da dört yeni kitap şiirseverlerle buluşuyor. Kurutma Kâğıdı, Sezai Sarıoğlu imzasını taşırken, Resimli Yalnızlık Tarihi Taner Karabulut imzalı. Taner Karabulut’un metinlerine ve şiirlerine Ali Öztürk fotoğraflarıyla eşlik ediyor.

Tüf, Büşra Sarıkaya’dan, kime inanacağını şaşırmış bir çocuğu odak alıyor. Bitmeyen Yüzyıl Öner Ciravoğlu’ndan. Ciravoğlu 68 kuşağının bir bireyi olarak, büyük atılımların yanında büyük acıların da yaşandığı bir yüzyılı lirizmin hüzünlü diline yatırıyor. Atılımların, yeniliklerin yıkıcı olmadığı günler dileğiyle…

Mini kitap modasına devam

Can Yayınları’nın okurlarla buluşturduğu ve kısa sürede büyük ilgi gören mini kitaplar hız kesmeden sürüyor. Can Dündar’ın Lüsyen’i, Paulo Coelho’nun Aldatmak’ı, Susanna Tamaro’nun Yüreğinin Götürdüğü Yere Git’i, George Orwell’in Hayvan Çiftliği ve Johann Wolfgang Von Goethe’nin Genç Werther’in Acıları bu kez mini kitap formatında okurlarla buluşacak.

Seyahatlerimde yanımdan ayırmadığım kitaplara yenilerinin eklenmesine çok sevindim, yeni moda mini kitaplar 2016’ya da damgasını vuracak belli ki.

 
ÇOK OKUNANLAR