GÜNÜN MUHABİRİ

Saygı Öztürk

Sözcü gazetesi Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, günün muhabiri oldu...

Saygı Öztürk
GAZETECİLER.COM -

Sözcü gazetesi çoğu zaman siyasi tavrını, politik yaklaşımını gazetecilik mesleğinin önüne geçirdiği için eleştiriliyor. "Gazetecilik değil muhalefet yapıyor" eleştirisi ile karşı karşıya kalan Sözcü, bugün manşetinde ilginç bir habere imza attı.

Saygı Öztürk imzalı haber "Asker Baktı, Sivil Yaptı" başlığını taşıyor. Deneyimli gazeteci Öztürk haberinde Atatürk'ün Ankara'ya geldiği yer olarak belirlenen Genelkurmay Kavşağı'ndaki kırılan anıtı yazdı.

Bir kaç gün önce o anıtı ve ilgisizliği gazetenin manşetine taşıyan Sözcü bugün anıtın yenilenmesini "Sözcü manşet yaptı, belediye onardı" diye duyurdu.
Gazetenin manşetinde "Yakışanı buydu" diye övdüğü belediye ise, Sözcü gazetesinin muhalefet ettiği Ak Parti'li Melih Gökçek'in başında olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi.

Haberde Melih Gökçek'in, anıtın yıkılmış ve yenilenmiş halinin de bir fotoğraflarını kullanan Sözcü, bu sefer gazeteciliği muhalif çizgisinin önüne koyduğu için günün gazetesi olmayı haketti. Tabi haberde imzası olan Saygı Öztürk de günün muhabiri oldu.

ÇOK OKUNANLAR