MEDYA KÖŞESİ

'Savulun ey medya baronları!'

Haberi okuyunca o kadar olamaz dedim kendi kendime. Nitekim biraz gazete karıştırınca HaberTurk’te şu ifadelerini buldum...

'Savulun ey medya baronları!'

GAZETECİLER.COM - Taraf gazetesi yazarı Erdal Güven, bugün köşesinde kaleme aldığı  Savulun ey medya baronları! başlıklı  yazısında Akşam-SkyTürk360-Alem FM üçlüsünü satın alan Kolin-Cengiz-Limak ortaklığının gerekçesini yorumladı.

GİRMEMİZ GEREKİYORDU

"Çiçeği burnunda medya patronu Nihat Özdemir, sektöre niye girdiklerini, “Girmemiz gerekiyordu” diye ‘açıklamış’. O kadar... Tek cümle, tek satır.

Bilmeyenler için: Özdemir, enerji- inşat- madencilik şirketi Limak’ın patronu. Limak son olarak üçüncü köprü ihalesini kazanan konsorsiyumun üyesi. Konsorsiyum, artık Akşam- SykTurk360- Alem FM üçlüsünün de sahibi.

OLMAZ O KADAR DEDİM KENDİ KENDİME

Haberi okuyunca o kadar olamaz dedim kendi kendime. Nitekim biraz gazete karıştırınca HaberTurk’te şu ifadelerini buldum Özdemir’in:

Üç ortağımız da enerji işinde. Toplam 10 milyon abonemiz var. Bizim çimento işlerimiz var, üçümüzün de turizm işleri var. Madencilik işlerimiz var. (...) Bu sektörlerin yanında medya da olmalı diye karar verdik. Arıyorduk zaten. Medyanın gücünden faydalanmak istedik. Bize böyle bir güç lazımdı. Yanımızda olmasını istedik. Reklama ihtiyacımız var. Tabii ki diğer gazete ve kanallara olan reklamlarımız da sürecek. Karamehmet’le de ticari ilişkimiz vardı. Kendisini sever sayarız.

ENERJİ, ÇİMENTO, TURİZM, MADENCİLİK VE MEDYA

Enerji işi... 10 milyon abone (gazete abonesi değil, elektrik abonesi kastettiği)... Çimento işleri... Turizm işleri... Madencilik işleri... Medyanın gücü... Güç... Reklam... Ticari ilişkiler...

Çiçeği burnunda yeni medya patronu, sektöre niye girdiklerini böyle tatlı tatlı anlatmış işte... Melodi gibi geliyor insanın kulağına!

HERŞEYDEN BAHSETMİŞ AMA...

Her şeyden bahsetmiş de Özdemir, bir gazete, bir televizyon, bir radyo patronu olarak, gazeteciliği, televizyonculuğu, radyoculuğu ağzına almamış. “Medyaya yeni bir soluk getireceğiz” gibisinden bir klişeye bile gerek duymamış (Gerçi Akşam Akşam getirdiler bile). Basın özgürlüğü falan dilinin, muhtemelen aklının ucundan bile geçmemiş.

Madem öyle: Titreyin ve kendinize gelin ve hatta savulun ey gedikli medya patronları! Yok öyle yağma bundan böyle. Dişli mi dişli bir rakibiniz var artık.