MEDYA KÖŞESİ

Savcılar 5 MİT'çi için Erdoğan'dan izin istedi!

Savcılar mecliste çıkan yasadan sonra yeni bir hamle yaparak Başbakan'dan Hakan Fidan'ın da dahil olduğu 5 isim için soruşturma izni istedi.

Savcılar 5 MİT'çi için Erdoğan'dan izin istedi!
GAZETECİLER.COM
MİT krizinde yeni bir gelişme daha yaşandı. Özel yetkili savcılar mecliste çıkan yasadan sonra yeni bir hamle yaparak Başbakan'dan Hakan Fidan'ın da dahil olduğu 5 isim için soruşturma izni istedi.

Kanal D muhabiri Ekrem Açıkel'in canlı yayında geçtiği habere göre savcılar Başbakan'a yazdıkları resmi yazı ile 5 MİT'çi için sorgulama izni istedi. Krizin başlamasına neden olan ifade davetinden sonra hükümetin jet hızıyla çıkardığı yasayla birlikte MİT'çilerin yargılanma süreci Başbakan'ın iznine bağlanmıştı.

Savcıların ne yapacağı merakla beklenirken gelen soruşturma talebi M. Ali Birand'ın da kafasını karıştırdı. Birand, muhabire yönelttiği soruda "Hükümetin MİT'çileri korumak için alel acele yasa çıkakarttığını bilmiyor mu savcılar? Neye güvenerek soruşturma için izin istediler?" dedi. Ekrem Açıkel ise savcıların ısrarını KCK dosyasındaki iddiaların ciddiyetine bağlarken Başbakan'ın bu izni vermemesi durumunda savcıların önünde Danıştay seçeneği kalacağını söyledi. Yani Ankara'dan soruşturma izni çıkmazssa özel yetkili savcılar konuyu Danıştay'a taşıyabilir...

ÇOK OKUNANLAR