MEDYA KÖŞESİ

Savcı İsrail'in adamı mı? Saçmalamayalım!

Zaman yazarına göre MİT sütten çıkmış ak kaşık değil. İsrail iddiaları için de "saçmalamayalım" diyor.

Savcı İsrail'in adamı mı? Saçmalamayalım!

GAZETECİLER.COM - MİT-Yargı düellosuna Zaman yazarı İhsan Dağı'dan da dikkate değer yorumlar geldi.

Dağı da diğer köşe arkadaşları gibi bu kavganan cemaat-iktidar atışması olmadığına inanıyor.

HİÇ AKIL KARI DEĞİL

Gerekçesini de şöyle dillendiriyor;

ZAMAN'DAKİ RÜYA

Zaman'daki "cemaat-iktidar" kavgası

yok tezini dün Ali Ünal'ın köşesinde
çıkan "rüya" bozuyor.

Ünal, rüya üzerinden Erdoğan'a,
"cemaate dokunursan kurumuş dala
dönersin" mesajını veriyordu.

Tıklayın okuyun


"İyi de 'cemaat' niye iktidarla kavga etsin ki? On yıldır iktidarı düşürmek için olmadık işlere soyunanların bile iktidarın elini öpmek için sıraya girdiği bir sırada 'cemaat'in iktidarla kavgaya tutuşması hiç de akıl kârı değil. AK Parti 2002'den bu yana devlette ve siyasette hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Yani kimse böyle bir iktidarla kavga istemez. Üstelik muhaliflerin iddialarına göre de 'cemaat devleti ele geçirmiş' durumda. Eee, öyleyse AK Parti'yle kavga çıkarmak mı mantıklı, yoksa iyi geçinmek mi?"

SAÇMALAMAYALIM LÜTFEN!..

İhsan Dağı, Hakan Fidan'ı yıpratan bu süreçte İsrail'in de parmağı olduğu yönündeki iddialara da itibar etmiyor.

Diyor ki;

"Bazı analizlere göre Hakan Fidan'ın MİT müsteşarı olmasından rahatsız olan İsrail düğmeye bastı ve müsteşarı yıpratmaya çalışıyor. Bunu söyleyenler açıkça, 'bu soruşturmada rol olan emniyetçiler ve savcılar İsrail'e çalışıyor' demeye getiriyorlar. Bu çok ciddi bir itham ve iddia. Nereden biliyorsunuz? Başsavcı vekili de belgeleri ciddi bulduğunu açıkladı dün. O da mı İsrail'in adamı? Öyleyse bu savcılar ve emniyetçiler KCK operasyonlarını, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarını yürütürken de İsrail'den emir alıyorlardı, öyle mi? Saçmalamayalım lütfen..."

MİT SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK MÜBARET

İhsan Dağı, yazısının bir bölümünü de MİT'e çakmak için ayırdı. Söyledikleri de şunlar;

"Bu arada 'kriz', adeta MİT'i aklama operasyonuna dönüştü. Sanki memlekette hiç karanlık işler olmamış, olsa da bunları hep MİT aydınlatmış gibi... Son günlerde yazılanlara bakarsanız herkes MİT'e kefil; MİT, sütten çıkmış ak kaşık mübarek... Hükümeti destekleyen zevat kadar başından beri hükümete kök söktürenler de MİT'i masum ilan etmekte buluştular. Bir dakka ya! Hükümet bir müsteşar gönderdi diye bu kadar güvenmeyin devletin en karanlıkta kalan kurumuna. Sorun bakalım MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kendisi kurumun içinde olduğu işlere ve elemanlarına toptan kefil mi? Size ne oluyor?"

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR