MEDYA KÖŞESİ

Sansürden girdi İsmet Berkan'a çaktı!

Haklısın Sevgili İsmet. Haklısın... Bugün çok haklı olarak yakınan sen, onca yıl yayın yönetmenliğini yaptığın Radikal'de İnternet sansürüne karşı kaç haberi manşete çıkardın?

Sansürden girdi İsmet Berkan'a çaktı!
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Yurtsan Atakan, bugün köşesinde bir yandan İnternet sansürü zaten var derken, diğer yandan Radikal'in eski genel yayın yönetmeni İsmet Berkan'a çok fena çaktı...

Yakın bir geçmişe kadar önemli bir gazetenin yayın yönetmenliğini ve uzun yıllardır köşe yazarlığı yapan İsmet Berkan soruyor: 'Sansürün kurumsallaşmasına kimse bir şey demeyecek mi?'

Haklısın Sevgili İsmet. Haklısın, çok doğru bir serzeniş ama zamanlaman da aynı ölçüde yerinde mi? 15 yıldır geliyorum diyen İnternet sansürüne karşı bugüne kadar ne yaptı ki, bugün fazlasını bekleyelim medyamızdan?
Örneğin bugün çok haklı olarak yakınan sen, onca yıl yayın yönetmenliğini yaptığın Radikal'de İnternet sansürüne karşı kaç haberi manşete çıkardın?
Bırak manşete çıkarmayı, bu konuda kaç habere yer verdin?

 15 yıldır 'İnternet sansürü geliyor, sansüre zemin hazırlanıyor' diye umutsuzca bağıran hangi yazımı ciddiye alıp, kaç yazında İnternet sansürü tehlikesine dikkat çektin?

SANSÜR ZATEN UYGULANIYOR

"Duyan da şu anda Türkiye'de İnternet sansürü uygulanmıyor sanır."
diyen Atakan şöyle devam etti yazısına:

2007'de çıkartılan yasaya dayanılarak bugün Türkiye'de çok ciddi ve yaygın bir İnternet sansürü uygulanmakta. Ancak medya bu ağır sansürü ve bu sansüre zemin hazırlayan yasayı yıllardır görmemezlikten geldiği, Türkiye'de sanki İnternet sansürü yokmuş gibi davrandığı için Tayfun Acarer şaşırıyormuş gibi yapmakta haklı.

Çünkü aynen dediği gibi 22 Ağustos'tan sonra diğer sansür paketlerini seçmeyen kullanıcılar için değişen bir şey olmayacak. Şu anda olduğu ve kanıksandığı kadar bir sansüre maruz kalmaya devam etmekten başka...