MEDYA KÖŞESİ

Şamil Tayyar'dan 'intikam mı' sorusu

Ergenekon'daki son gözaltılarla ilgili ilk kez yazdı. Star yazarı diyor ki..

Şamil Tayyar'dan 'intikam mı' sorusu

GAZETECİLER.COM - Ekim ayıydı... Habertürk ekranlarında Nedim Şener ile Şamil Tayyar birbirine girmişti.
Kavga öyle ateşlenmişti ki Şamil Tayyar masaya vurup "Konuşma lan" diye bağırmıştı... Nedim Şener ise Tayyar'ın son kitabına çakıyordu: "Bu Çelik Çekirdek değil, kabak çekirdeği" diyerek...
O kavganın üzerinden aylar geçti...
Şimdi kavganın taraflarından biri içerde...
Nedim Şener'in tutuklanması konusunda Şamil Tayyar ne düşünüyordu?
Tayyar, "vicdanıyla" yazdı...
"Halis duygular, intikam hevesine bulaştırılmamalıdır" deyip şunları not düştü:

"Oda TV platformunu hiçbir zaman gazetecilik mecrası olarak görmedim, faaliyetlerini de bu bağlamda değerlendirmedim. Ancak, bağlantılı operasyonlarda kuşkulara yol açan bazı gelişmeler var, izaha muhtaçtır.

Nedim Şener örneğinde olduğu gibi...

Bu konuda kamuoyu ikna edilemezse, Ergenekon’un hukuk davası olmaktan çıkarılıp intikam davasına dönüştürüldüğü algısı oluşabilir.

Bakın, Cumhurbaşkanı Gül’ün bile kafası karışık. Milliyet’e ayrı Zaman’a ayrı konuşmuş, duyduğum kadarıyla iki konuşma arasında geçen sürede ilave bilgilere sahip oldukça kanaati değişmiş.

Milliyet’e “kaygı duyuyorum” açıklamasını yapan cumhurbaşkanı, Zaman’a şöyle diyebiliyor: “Umarım, hiçbir gazeteci mesleğini başka bir amaç için kullanmaz.

Eğer bu dava, hukuk davası olmaktan çıkarılır, intikam davasına dönüştürülürse, bilinsin ki, niyet farklı olsa dahi Ergenekon’un değirmenine su taşınmış olur.
(...)

Suçlananları tenzih ederim, darbecilik, basın özgürlüğünün kapsama alanında değildir. 9 Mart cuntasının neredeyse yarısının gazeteci olduğunu, her darbede aktif rol oynadıklarını hatırlayacak olursak, sicili bozuk bu sektörün kendisini aklama zamanı geldi, geçiyor.

Yazının tamamı için

ÇOK OKUNANLAR