MEDYA KÖŞESİ

Şamil Tayyar hükümete bayrak açtı

Star yazarı Şamil Tayyar'dan böyle bir yazı hiç görmedik. Hükümetin bir uygulamasını faşist olarak niteledi, boykot ilan etti.

Şamil Tayyar hükümete bayrak açtı

GAZETECİLER.COM- Star Yazarı Şamil Tayyar, hükümete çaktı desek şaşırırsınız değil mi? Hatta çakmakla da kalmadı boykot etmeye başladı... Nedeni de yasada yapılacak bir değişiklik ve o değişiklikle basın özğürlüğüne indirilecek darbe...

Hükümet TCK'nın 4 maddesinde değişikliğe hazırlanıyor. TCK’nın 132. maddesi “Haberleşmenin gizliliğini ihlal”, 133. maddesi “Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması”, 134. madde “Özel hayatın gizliliğini ihlal” ve 285. maddesi “Gizliliğin ihlali” suçlarına ilişkin yaptırım hükümlerini kapsıyor.

Değişiklik ile cezalar artırılacak... Özeti cezayı alan doğru cezaevine girecek.
İşte Şamil Tayyar'a hükümete karşı isyan bayrağı açtıran neden bu...
Bugünkü düşüyor; 

"Basın özgürlüğüne indirilmiş büyük bir darbedir. Şu anda Ergenekon sürecinde sözkonusu maddelerden dolayı açılmış 3 bin civarında dava var. (...) Artık, Ergenekon başta olmak üzere tüm soruşturmalar ve iddianamelerle ilgili olarak yazmak, neredeyse imkansız hale geliyor.

Düşünün; Ergenekon iddianamesindeki bir belgeyi yazdığım için özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğim gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası aldım. Sanki o görüşmeyi ben kayda almışım gibi...

(...)

Hukuksuzluğun mağduru gazeteciler olarak, hükümetten bu maddenin kaldırılmasını ve basın affı çıkarılmasını beklerken, aksine faşist bir yaklaşımla cezayı arttırıyor.

Peki, öyle olsun. Değişiklik çalışmalarına Albay Dursun Çiçek’i de davet eder misiniz bilmem ama ben sizleri boykot ediyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum