MEDYA KÖŞESİ

Şamil Tayyar Behzat Ç'ye çaktı

Star TV'nin dizisi Behzat Ç.'de neden Star gazetesi lanetlendi? Bunun bir gizli kodu olmasın sakın!

Şamil Tayyar Behzat Ç'ye çaktı
GAZETECİLER.COM - Dizilerin gizli kodları olur mu?
Şamil Tayyar diyor ki 'olur'...
Örnek mi?
Star TV'nin Behzat Ç. dizisi...
Dizinin son bölümünde Star gazetesi vardı.
Şamil Tayyar o sahneye anlatıyor ve diyor ki:

(...)
"İlginçtir, Doğan Grubu’na bağlı Star TV’deki bu dizide, lanetli gazete olarak Star gösteriliyor. 25 Aralık 2010 tarihli nüshasına yer verilirken, gazetenin logosu buzlanıyor ama yıldız bölümü dışarıda, hareketli durumlarda isim de haberler de net şekilde gözüküyor.

(...)  Üstelik, dizide geçen bir konuşmada, medyanın yalancılığına gönderme yapılırken, Ahmet Kaya’nın yurt dışına kaçışına neden olan haber anlatılıyor. Oysa haber, Hürriyet’in haberiydi.

O halde neden Star Gazetesi ve Ankara Bürosu, dizide aşağılık bir komplonun parçası haline getiriliyor?

Tesadüf mü?

Filmin Yapımcısı Adam Film İletişim Sorumlusu Veldan Çantay, bu durumu “asistan hatası” olarak açıkladı: “Sanat grubumuzda stajyer arkadaşımız Star Gazetesi’ni Star TV’nin gazetesi sandığı için öncelikle onu kullanmış.”

Küfür ettikleri bir gazete için böyle bir gerekçe, inandırıcı mı? Dizinin senaristi Emrah Okur ise bakın ne diyor: “10 sene önce Ahmet Kaya için bunları kim söylediyse bizim muhatabımız onlar.”

Ahmet Kaya’yı kaçırtan manşet Hürriyet’te çıkmadı mı? O halde, Star Gazetesi ve temsilciliğini yaptığım Ankara Bürosu’nun hedef tahtasına oturtulmasını, masum bir senaryo olarak görmek mümkün mü?"


Yazının tamamı için

ÇOK OKUNANLAR