MEDYA KÖŞESİ

Salih Tuna'dan Ahmet ve Nedim isyanı!

Ahmet Kekeç ve Salih Tuna liberal, solcu, Kemalist çevrelere seslenerek "bütün muhafazakarları aynı kefeye koymayın" diye isyan etti...

Salih Tuna'dan Ahmet ve Nedim isyanı!
GAZETECİLER.COM
Ülke TV ekranlarında En Sıra Dışı'nda konuşan Star yazarı Ahmet Kekeç ve Yeni Şafak yazarı Salih Tuna sürece dönük çarpıcı yorumlarda bulundu. Tuna ve Kekeç, muhafazakar camianın geniş ve farklılıklar içeren bir yelpazaye yayıldığını ancak her muhafazakarın aynı kefeye konduğundan şikayet ettiler.

AHMET KEKEÇ'TEN MESLEKTAŞLARA 28 ŞUBAT UYARILARI

Ahmet Kekeç, 28 Şubat soruşturmasının medyaya uzanmasına dönük iddialara dikkat çekerken bazı uyarılarda bulundu. Kekeç, isim vermeden hem "tutuklanacak gazeteciler listesi" yayınlayan hem de "soruşturma medyaya uzanmasın" diyen gazetecileri eleştirdi, "soruşturmayı zedeliyorlar" dedi.

AHMET VE NEDİM OLAYI BİZİ DE TÖHMET ALTINDA BIRAKMADI MI?

"Kimler tutuklu yargılanır, kimler ifade verir? Bunu belirleyecek olan biz değiliz yargıdır. Bunu yapan meslektaşlarımız var yapmasınlar... Bir de "ona buna dokunmasınlar ben kefilim" diyen arkadaşlarımız var. Bu da doğru değil. O cürümler sabitse buna dair kanıtlar varsa senin kefil olman birşey değiştirmez. Bırakın buna yargı karar versi. Gazetecilerin iki yönlü ilgisi de yanlış. Bunlar soruşyurmayı zedeler. Odatv soruşturmasında biz dönüp dolaşıp Ahmet Şık Nedim Şener üzerinden benzer şeyler yapmadık mı? Koskoca Ergenekon davası Nedim ve Ahmet için itibarsızlaşmadı mı? Bütün dünya bu konuya odaklanmadı mı? Nedim ve Ahmet üzerinden Türkiye'de basın özgürlüğü korkunç boyutlarda denmedi mi? Bu aynı meslekten insanlar olarak bizi de töhmet altında bırakmadı mı? Buna ilişkin önerilerde bulunyoruz sadece..."

HER MUHAFAZAKAR AYNI DEĞİLDİR, ARAMIZDAKİ FARKLILIKARI GÖRMEZDEN GELMEYİN

Muhafazakar medyada, hedef gösteren, itibarsızlaştıran ve kara propaganda içeren bazı yayınların yapıldığını kabul eden Salih Tuna, "biz bunları eleştirdik, Ahmet Şık ve Nedim Şener için ilk günden itiraz ettik ama yine aynı kefede değerlendiriliyoruz" dedi. Liberal, solcu, Kemalist çevrelere seslenen Tuna muhafazakarlar arasındaki farklı görüşlerin ve tutumların görülmesi gerektiğini söylerken "hepimizi aynı kefeye koyuyorlar" dedi.

"BU DÖNEM TUTUKLANACAK GAZETECİ LİSTELERİNİN YAYINLADIĞI DÖNEM OLARAK ALGILANACAK!"

"Öyle bir kakafoni oluştu ki bizim sesimiz duyulmuyor. Çok kötü bir ortam bu. Ben de Ahmet (Kekeç) de ilk günden feryat ettik ama farkedilmedi bile. O kadar söyledik burada da ama duyulmadı. Sanki bu dönem insanların ekrana çıkıp tutuklanacak gazetecileri, iş adamı listeleri okuduğu bir dönem olarak algılanacak... Hiç bir vebalimiz yok, yırtınıyoruz, konuşuyoruz ama olmuyor. Doğrusu bu konuda aciz kalmış durumdayız."

KONFORMİST BAKIYORLAR HER MUHAFAZAKARI AYNI KEFEYE KOYUYORLAR

"Star gazetesinin muhabirlerini yapan Fadime Özkan diye bir arkadaş var. Türkan Saylan'la yaptığı bir söyleşi var. Hiç aklımdan çıkmaz. Saylan, Özkan'ın bir kaç sorusunu beğenmemiş olacak ki "inanamıyorum bir de Star gazetesinde mi çalışıyorsun?" demiş. İnanamıyorum hala Türkan Saylan çapında biri bile Star gazetesinin hala Cem Uzan'ın olduğunu sanıyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen bilmiyor... Bu zannetme şekli kalıplarla düşünen konformist bir zihniyetin yansımasıdır. Rahşan Ecevit "bunlar" derdi mesela. "Bunlar" derken hepimizi içine sokuyor. Ahmet'i Salih Tuna'dan ayırmamakla kalmıyor o liste yayınlayanları da senden benden ayırmamaya başlıyor."

AHMET VE NEDİM İÇİN İLK GÜN İTİRAZ ETTİK AMA YİNE DE GÖRMEZDEN GELİNDİ

Bunların hepsi Fethullah Gülen Cemaati'ne bağlı" diye düşünüyor. Oysa bir yığın mezhep var, tarikat var, cemaat var, grup var... Fethullah Gülen Hocaefendi ne kadar değerliyse o kadar değerli bir çok cemaat var. Adıyaman Hazretleri dedikleri insandan Tuğrul Efendi'ye kadar... Ama gelen maillere bakarsan hepimiz Erdoğan'a biatlıyız. İstisnasız hepimiz bunların zannettiği herşeye karşıyız. Mesela "roman iyi bir sanat değil, tiyatro zinhar haramdır" diye düşünüyoruz hepimiz... Takunyalı'dan bu yana oluşan bir algı var. İçimizde böylesi var onlar da AKP'ye oy vermiş olabilir. Onlar da muhafazakar olabilir. Ama biz böyle düşünmüyoruz ama... Ahmet Şık ile Nedim Şener için ilk günden itiraz ettik ama... Bunlar için hiç farketmiyor, topyekün bir değerlendirmeye tutuluyoruz..."

ÇOK OKUNANLAR