MEDYA KÖŞESİ

Salih Tuna Taraf'a seslendi: Kimsiniz lan siz?

Taraf'ı hedef alan Salih Tuna gazetenin eski manşetleri hatırlattı, sözü kaset dedikodularına getirdi ve "kimsiniz lan siz" diye sordu.

Salih Tuna Taraf'a seslendi: Kimsiniz lan siz?
GAZETECİLER.COM
AKP cemaat savaşını yeni bir boyuta taşıyan manşetleriyle tartışma konusu olan Taraf gazetesine sert eleştiriler gelmeye devam ediyor. Yeni Şafak gazetesi yazarı Salih Tuna, Taraf'ı hedef aldığı yazısında "kimsiniz lan siz" diye sordu.

Taraf'ın bir çok manşetini teker teker eleştiren Salih Tuna "Ahmet Şık ve Nedim Şener için reva gördükleri manşet de şundan ibaretti: 'Gazetecilikten tutuklanmadılar'" dediği yazısında sözü gündemdeki kaset dedikodularına getirdi ve sert ifadeler kullandı.

İşte Tuna'nın yazısındaki ilgili bölüm:

Bugün 'susturamazsınız' diye afra tafra yapanlar 2011'in Aralık ayında 36 gazeteci tutuklandığında kör kütük kulaklarının üzerine yatmışlardı.

Ahmet Şık ve Nedim Şener için reva gördükleri manşet de şundan ibaretti: 'Gazetecilikten tutuklanmadılar'

Bu demek değil ki doğru işler yapmadılar.

Askeri ve sivil bürokrat vesayetini geriletmekte adeta torpido işlevi gördüler.

Lakin gözden kaçan bir şey vardı: Vesayet rejiminin sermaye ayağına hiç ağızlarını açmamışlardı.

Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk'in Başbakan Erdoğan'la tokalaşmasını dillerine dolamışlar, 'Görgü kuralları gereği yere kadar eğilen Şahenk'in boyun kaslarının ise zarar görmediği bildirildi…' şeklinde akılları sıra dalga geçmişlerdi.

Bir fotoğrafa 'sinekten yağ çıkartma' tekniği uygularken, Koç'un vesayetçi fotoğraf galerisine dönüp bakmadılar.

Bu da ister istemez, başbakana itaat edeceğini ilan eden dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'e etek giydirip diğer bilumum darbeci paşalara tazim eden Kemalist kafayı çağrıştırmıştı.

Şayan-ı hayrettir:

İktidarı hiçbir vesayet türüyle paylaşmak istemeyen sivil demokratik hükümete karşı şu sıralar ulusalcı darbesevicilerle gayet senkronize vaziyetteler.

Bu nasıl bir (küresel) 'biat', bu nasıl bir 'yandaşlık' türüdür ki bunları şappadak aynı hizaya çekebiliyor?

SALİH TUNA TÜM YAZILARI