MEDYA KÖŞESİ

Salih Tuna 'manevi babası'na isyan etti!

Salih Tuna'nın üslubunun oluşmasında, düşünce dünyasının şekillenmesinde etkisi olan üstadlar arasında Engin Ardıç var mı?

Salih Tuna 'manevi babası'na isyan etti!
GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, bugün kendisi hakkında çok ilginç bir yazı kaleme aldı. Yazının sonunda Sabah yazarı Engin Ardıç'ın dünkü yazısına çok sert bir yanıt veren Tuna Ardıç'ın ismini saydığı diğer yazarlara da ilginç eleştiriler yaptı.

Tuna, önce uzun uzun kendisine ait özellikleri sıraladı. "Oldukça saf biriyim, hiç uyanık sayılmam. Zaten "uyanık" olsaydım bu yazıyı yazmazdım. Lakin "salak" da sayılmam!" diye başladığı yazısında "Bir yaprağın düşüşünü 20 farklı şekilde anlatan usta yazarlar vardır, ben anlatamam." da, "Türküm ama Türkçe bilmediği için öğretmenine tuvalet ihtiyacını söyleyemeyip altını ıslatan bir Kürt kız çocuğunun dramını okuduğumda, doğup büyüdüğüm Karadeniz'in bütün dalgaları beni öyle boğdu ki, Kürt oldum!" da diyen Tuna yazısında dün kendisini "Manevi Evladı" sayan Engin Ardıç'a çok sert bir yanıt da verdi.

"Üslubumun oluşmasında, düşünce dünyamın şekillenmesinde etkisi olan üstadları /ustaları Zaman gazetesinden sevgili Murat Tokay'ın benimle yaptığı söyleşide belirttim." diyen Tuna şu cümleyle devam etti yazısına:

"Engin Ardıç yok bunların arasında.

Rasim Ozan Kütahyalı liberal demokrattır, ben değilim usta!

Fikri Akyüz galiba muhafazakar, ben çok şükür değilim.

Ayrıca, Fikriciğimin esprilerinden çok Ümit Zileli'nin esprilerine gülerim. (Ümit Zileli ben espri yapmıyorum derse, bilemem tabii. Sağlık olsun.)

Engin Ardıç'ın kimi görüşlerine katılmam ama Cem Uzan'ın Star gazetesinde yazdıklarını yüzüne vurmayı da hiç doğru bulmam.

Dün değil, bugün nerde durduğudur önemli olan.

Zırtapozların yaftalaması umrumda değil ama "yandaş" değilim. İstesem de olamam; karakterim müsait değil buna.

Salih Tuna'nın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar