MEDYA KÖŞESİ

Şair Behramoğlu'ndan şok AK Parti iddiası!

Tarafsız Bölge'de Dikta mı demokrasi mi tartışması. Ahmet Hakan'ın sunduğu programda hükümet topa tutuldu...

Şair Behramoğlu'ndan şok AK Parti iddiası!

GAZETECİLER.COM

Ahmet Hakan dün akşam Tarafsız Bölge'yle yine CNN Türk ekranlarındaydı. Gündemin gözde tartışması olan 'Gidiş demokrasiye mi yoksa diktaya mı?' sorusunun masaya yatırıldığı programa Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Star gazaesi yazarı Mustafa Akyol, Radikal yazarı Oral Çalışlar ve Milliyet yazarı Kadri Gürsel katıldı.

Geceye damgasını vuran ise şair Ataol Behramoğlu oldu. Bahramoğlu AKP'nin seçimle geldik seçimle gideriz söylemini doğru bulmadığını söylerken ilginç bir iddiada da bulundu.

AKP SEÇİMLE GELDİ AMA SEÇİMLE GİTMEZ!

Ataol Behramoğlu: AKP seçimle giderim dese de seçimlerde kalmanın bir tolunu bulacaktır. Demokratik  bir seçim mi olacak sanki?

Kadri Gürsel: Sizin ülkenizde özgir ve tarafsız bir medya yoksa özgür ve demokratik bir seçim yapılamaz.

Oral Çalışlar: Ama hala hükümete çok sert muhalefet yapan bir çok medya kuruluşu var.

Kadri Gürsel: Hiç bir demokratik ülkede bunlar yaşanmaz. Doğan Grubuna kesilen korkunç cezanın arkasında bir niyet var. Medyayı baskı altına almak isteyen bir niyet bu. Şimdi de hükümete yakın bir medya grubuna satılması gündemde.

Mustafa Akyol: Ama AKP çok istese bile öyle bütün medyaya hakim olmazı mümkün değil. AKP şimdi Hürriyet'i alırsa manşet 'Sayın Başbakan'ım' mı olacak?

Kadri Gürsel: Bunu başarmaması için de ben üzerime düşeni yapıyorum. Hükümet bugün yaşanan tıkanmayı aşmak için yüzde 10 barajını kaldırmalıdır.

Ataol Behramoğlu: Tayyip Erdoğan geçmişindeki düşüncelerinden vazgeçmiş falan değil. Demokrasiyi bir araç olarak ve çıkarlarına uyduğu sürece kullanır. Ben AKP seçimi zorla alır derken şunu diyorum. Hile karştırır, satın alır, kendi kehine çevirmek için elindeki herşeyi kullanır.

[photos]

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 8 yorum