GÜNÜN MUHABİRİ

Sadık Güleç

Al Jazerra Türk Dergi

Sadık Güleç
AL Jazeera Türk'ün yayımladığı tablet derginin Eylül ayı sayısı Ders Başlıyor başlığını taşıyor. Derginin birbirinden çarpıcı haberlerinin içinde biri var ki başlığı ile dikkat çekiyor.

DenemeTEOG, YGS, LYS... Her yıl milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyen sınavların isimleri. İyi bir gelecek hayali kuran milyonlarca öğrenci için bu sınavlardan iyi puan almak şart. Öğrenciler ve aileleri, kazanmak için masraflı, zahmetli yılları göze alıyor. Eğitimde son 11 yılda defalarca değişen sistem de işlerini kolaylaştırmıyor.

Öğrenciler ilköğretimden sonra 'iyi' bir lisede okumak için bir dizi sınava, liseye başladıktan sonra da 'iyi' bir üniversiteyi kazanmak için bir başka yarışın içine giriyor.

Sadık Güleç imzalı haberde stresten saçları dökülen öğrenciler de var, yıllardır ders çalışmaktan sinemaya gidemeyenler de... Öğrencilerin yaşadığı zorlukları anlatan veliler de var, Türk-Eğitim Sen yöneticisi öğretmenler de... Öğrenciler sınavlarda ter dökerken dışarıda Yasin okuyan veliler de,  bakanlığın hazırladığı raporlar da aynı haberde bir arada.

Eğitim sisteminde olan biteni edenlerin okuması gerenek bu haberi hazırlayan deneyimli gazeteci Sadık Güleç de haklı olarak günün muhabiri oluyor.
ÇOK OKUNANLAR