MEDYA KÖŞESİ

Sabah yazarından Suriye özeleştirisi

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanla birlikte yürüttüğü, bölgesinde etkili Türkiye politikası bence başarılı oldu. Bununla beraber, bazı aksamalar ortaya çıkıyor. Suriye bunun en bariz örneği.

Sabah yazarından Suriye özeleştirisi
GAZETECİLER.COM - Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, köşesinde Suriye'de özeleştiri başlığı ile Ahmet Davutoğlu ve Erdoğan hükümetinin dış politikasını övdü ama "bazı aksalamalar" yaşanıyor diyerek Sudan Dikatörü Ömer El Beşir'i hatırlattı.

İşte "Suriye ile bir zamanlar lüzumundan fazla yakın olduk. Şimdi de lüzumundan fazla uzak düştük" diyen Ilıcak'ın köşesinden o ilginç özeleştiri:

"Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanla birlikte yürüttüğü, bölgesinde etkili Türkiye politikası bence başarılı oldu. Bununla beraber, bazı aksamalar ortaya çıkıyor. Suriye bunun en bariz örneği. Burada, "Biz diktatörleri destekleyemeyiz" gibi bir açıklama inandırıcı değil. O zaman, Sudan diktatörü Ömer El Beşir'le yakınlığımız sorgulanır. Bence, Esad'a düşmanlıkta ileri gidildiğini söyleyerek özeleştiri yapmak en doğrusu. Suriye ile ilişkilerde doz kaçtı. Bir zamanlar lüzumundan fazla yakın olduk. Şimdi de lüzumundan fazla uzak düştük."

ÇOK OKUNANLAR