MEDYA KÖŞESİ

Sabah yazarından RTÜK denetimine tepki!

Sabah yazarı Melih Altınok bugünkü yazısında RTÜK'ün dijital platformları denetlemesiyle ilgili eleştirilerini sıraladı. Melih Altınok RTÜK'e denetimle birlikte " toplumsal çöküntüyü tetiklersiniz" dedi.

Sabah yazarından RTÜK denetimine tepki!

RTÜK'ün televizyonları sıkıcı hale getirdiğini belirten Melih Altınok, etkin internet denetiminin bu çağda mümkün olmadığını yazdı. 

Sabah gazetesindeki köşesinden RTÜK Başkanı'nın açıklamalarını okuduğunu "Yayınları denetim altına alınacak olan Netflix gibi mecraların da bu işe itiraz etmediğini, çalışmaların piyasa aktörlerinin katılımıyla sürdürüldüğünü önemle vurguluyor. Yani satan da razıymış." sözleriyle ifade eden Melih Altınok, RTÜK denetiminin gençleri internetin karanlıklarına iteceğini vurguladı. 

Melih Altınok şu uyarılarda bulundu:

Çoluğu, çocuğu kumar vb. kötü alışkanlıkları teşvik eden reklamlara, tuzaklara maruz bırakırsınız. Dolandırıcılara, terör simsarlarına ıslak zemin yaratırsınız. Ve asıl o zaman toplumsal çöküntüyü tetiklersiniz.

Yoksa aklı başında kimsenin darkweb şövalyeliği falan yaptığı yok.

Görüyorsunuz işte... Tüketiciler, TV'deki, internet platformlarındaki, hatta tekil kullanıcıların sosyal medyadaki paylaşımlarındaki içerikler konusunda ne kadar hassaslar. RTÜK'e ve diğer mecralara gelen seyirci, dinleyici şikâyetlerini hep birlikte medyadan okuyoruz.

Her gün bir dizi karakteri uygunsuz davrandığı için sanal alemde terbiye ediliyor!
Yani denetimin hasını bu alışverişin doğal aktörleri "piyasada" zaten layıkıyla yapıyorlar.

RTÜK'E ÇAĞRI

"Kısacası niyetimiz en az sizin kadar iyi Sayın RTÜK üyeleri" diyen Melih Altınok, RTÜK'e şu sözlerle çağrıda bulundu:

"Talebimiz de söz konusu denetim içeriğine dair daha somut kriterlerin kamuoyuna ilan edilip önden basın tarafından tartışılmasıdır. Çünkü toplumsal ahlak sadece kurulların ya da görevlilerin değil, ayrımsız tüm vatandaşların, bireylerin de sorumluluğudur."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar